Füstös töltött csirkecomb hagymalekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
250g csirke felsőcomb470 kcal
-
33g füstölt sajt109 kcal
-
218 kcal
-
16 kcal
-
210g lilahagyma76 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
33g méz101 kcal
-
7g balzsamecet6 kcal
Összesen
996
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
750g csirke felsőcomb1409 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
100g mangalica szalonna655 kcal
-
49 kcal
-
630g lilahagyma229 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g méz304 kcal
-
20g balzsamecet18 kcal
Összesen
2992
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
38.8g csirke felsőcomb73 kcal
-
5.2g füstölt sajt17 kcal
-
5.2g mangalica szalonna34 kcal
-
3 kcal
-
32.6g lilahagyma12 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.2g méz16 kcal
-
1g balzsamecet1 kcal
Összesen
156
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.4 g
Zsír
-
Összesen 67.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 238 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 814.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 437 mg
-
Nátrium 193 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.1 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 387.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 1023 micro
-
β-crypt 308 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 269 micro
Összesen
996
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 142.3 g
Zsír
-
Összesen 202.6 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 715 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2443.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 1310 mg
-
Nátrium 580 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.3 g
-
Cukor 117 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1163.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 446 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 284 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 339 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 3069 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 808 micro
Összesen
2992
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
-
6 db csirke felsőcomb
-
10 dkg füstölt sajt
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
7 közepes db lilahagyma
-
kakukkfű ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
4 ek méz
-
4 ek balzsamecet
Elkészítés
- A csirkecombokat kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
- A szalonnát, a füstölt sajtot és a kaliforniai paprikát vékony, kb. 1 cm vastag csíkokra szeljük.
- A csirkecombfilék belső oldalát paprikakrémmel megkenjük, belehelyezünk 1 csík sajtot, 1 csík szalonnát és 1 csík paprikát, majd szorosan összehajtjuk, 3-4 fogpiszkálóval összetűzzük, a hús külső részét is megkenjük paprikakrémmel, majd az összetűzött hússzeleteket tepsiben sütőpapírra fektetjük.
- A húst készre sütjük.
- Ameddig a hús sül, teflon serpenyőbe 4 nagy ek mézet teszünk, ehhez hozzáadunk 4 ek balzsamecetet.
- Amikor a méz és a balzsamecet gyöngyözni kezd, hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, sózzuk, borsozzuk, bőven megszórjuk kakukkfűvel, és közepes lángon főzzük kb. 25-30 percig, ameddig a hagymalekvárunk be nem sűrűsödik és egyöntetű, szép lila színt nem kap.
- Miután a hús megsült, kivesszük belőle a fogvájót, hozzáadjuk a hagymalekvárt és burgonyapürével tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3537
- Feltöltés dátuma: 2012. február 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az étel attól kapta a "füstös" nevet, hogy tölteléknek füstölt mangalica szalonnát és füstölt sajtot használunk. Nem kell megijednünk, ha sütés közben kifolyik a felesleges zsiradék, és esetleg kissé odaragad a sütőpapírhoz a hús, ebben az esetben óvatosan hámozzuk le róla a felesleges papírt. Ha ügyesek vagyunk, miután eltávolítjuk a fogvájókat nem fog szétnyílni a hús, szépen körbeöleli a tölteléket. Az étel karakteres és magyaros, a füstölt ízt jól átveszi a csirkecomb, és kellemesen harmonizál a hagymalekvárral. Paprikakrém helyett használhatunk ajvárt is, így különösen kellemes ízhatást érhetünk el. Mindenkinek jó étvágyat kívánok!