r
Nosalty Logó

Füstös töltött csirkecomb hagymalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Füstös töltött csirkecomb hagymalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 996 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2992 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1023 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 996 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.3 g

Zsír

  • Összesen
    202.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    715 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2443.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1310 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.3 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1163.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    284 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3069 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 2992 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
  2. A szalonnát, a füstölt sajtot és a kaliforniai paprikát vékony, kb. 1 cm vastag csíkokra szeljük.
  3. A csirkecombfilék belső oldalát paprikakrémmel megkenjük, belehelyezünk 1 csík sajtot, 1 csík szalonnát és 1 csík paprikát, majd szorosan összehajtjuk, 3-4 fogpiszkálóval összetűzzük, a hús külső részét is megkenjük paprikakrémmel, majd az összetűzött hússzeleteket tepsiben sütőpapírra fektetjük.
  4. A húst készre sütjük.
  5. Ameddig a hús sül, teflon serpenyőbe 4 nagy ek mézet teszünk, ehhez hozzáadunk 4 ek balzsamecetet.
  6. Amikor a méz és a balzsamecet gyöngyözni kezd, hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, sózzuk, borsozzuk, bőven megszórjuk kakukkfűvel, és közepes lángon főzzük kb. 25-30 percig, ameddig a hagymalekvárunk be nem sűrűsödik és egyöntetű, szép lila színt nem kap.
  7. Miután a hús megsült, kivesszük belőle a fogvájót, hozzáadjuk a hagymalekvárt és burgonyapürével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3537
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az étel attól kapta a "füstös" nevet, hogy tölteléknek füstölt mangalica szalonnát és füstölt sajtot használunk. Nem kell megijednünk, ha sütés közben kifolyik a felesleges zsiradék, és esetleg kissé odaragad a sütőpapírhoz a hús, ebben az esetben óvatosan hámozzuk le róla a felesleges papírt. Ha ügyesek vagyunk, miután eltávolítjuk a fogvájókat nem fog szétnyílni a hús, szépen körbeöleli a tölteléket. Az étel karakteres és magyaros, a füstölt ízt jól átveszi a csirkecomb, és kellemesen harmonizál a hagymalekvárral. Paprikakrém helyett használhatunk ajvárt is, így különösen kellemes ízhatást érhetünk el. Mindenkinek jó étvágyat kívánok!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...