r
Nosalty Logó

Füstös töltött csirkecomb hagymalekvárral

NS
Füstös töltött csirkecomb hagymalekvárral
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

996
Kalória
47.4g
Fehérje
51.1g
Szénhidrát
67.5g
Zsír
387.7g
Víz
238.3g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
39.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 996 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2992 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    387.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1023 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 996 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.3 g

Zsír

  • Összesen
    202.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    715 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2443.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1310 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    153.3 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1163.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    284 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3069 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 2992 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 156 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombokat kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
  2. A szalonnát, a füstölt sajtot és a kaliforniai paprikát vékony, kb. 1 cm vastag csíkokra szeljük.
  3. A csirkecombfilék belső oldalát paprikakrémmel megkenjük, belehelyezünk 1 csík sajtot, 1 csík szalonnát és 1 csík paprikát, majd szorosan összehajtjuk, 3-4 fogpiszkálóval összetűzzük, a hús külső részét is megkenjük paprikakrémmel, majd az összetűzött hússzeleteket tepsiben sütőpapírra fektetjük.
  4. A húst készre sütjük.
  5. Ameddig a hús sül, teflon serpenyőbe 4 nagy ek mézet teszünk, ehhez hozzáadunk 4 ek balzsamecetet.
  6. Amikor a méz és a balzsamecet gyöngyözni kezd, hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, sózzuk, borsozzuk, bőven megszórjuk kakukkfűvel, és közepes lángon főzzük kb. 25-30 percig, ameddig a hagymalekvárunk be nem sűrűsödik és egyöntetű, szép lila színt nem kap.
  7. Miután a hús megsült, kivesszük belőle a fogvájót, hozzáadjuk a hagymalekvárt és burgonyapürével tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Az étel attól kapta a "füstös" nevet, hogy tölteléknek füstölt mangalica szalonnát és füstölt sajtot használunk. Nem kell megijednünk, ha sütés közben kifolyik a felesleges zsiradék, és esetleg kissé odaragad a sütőpapírhoz a hús, ebben az esetben óvatosan hámozzuk le róla a felesleges papírt. Ha ügyesek vagyunk, miután eltávolítjuk a fogvájókat nem fog szétnyílni a hús, szépen körbeöleli a tölteléket. Az étel karakteres és magyaros, a füstölt ízt jól átveszi a csirkecomb, és kellemesen harmonizál a hagymalekvárral. Paprikakrém helyett használhatunk ajvárt is, így különösen kellemes ízhatást érhetünk el. Mindenkinek jó étvágyat kívánok!

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek