Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás-boros csirkecombok

Mazsolás-boros csirkecombok
Mazsolás-boros csirkecombok
40 perc / főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy kolléganőmtől kaptam még régebben, és most kipróbáltuk. Aki szereti az édes húsételeket, annak bátran ajánlom, nálunk mindenki eltüntette ;) Én nem szeretem a mazsolát, általában kipiszkálom a tányér szélére, de győszködések árán megkóstoltam. Ebbe az ételbe nem is lehet érezni a mazsola ízét valamint állagát, így kifejezettem ízlett :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Köretünk lehet tört krumpli, vagy burgonyapüré.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borban a rumot és a cukrot kevergetve feloldjuk, a mazsolát beleszórjuk, és 1-2 órán át, vagy még jobb, ha egész éjjel duzzadni hagyjuk.
  2. A csirkecombok bőrét lefejtjük, majd besózzuk a husikat.
  3. A vajon megpirítjuk a csirkecombokat, megszórjuk borssal.
  4. A mazsolát áztatólevével együtt hozzáadjuk, és a húst lefedve kis lángon kb. 30 percig pároljuk.
  5. Utána a csirkét kiemeljük belőle, levét pedig kevés vízzel simára kevert liszttel sűrítjük, és kész is a mártásunk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 446
elküldve: 5
receptkönyvben: 167
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Skorpió

Mióta szakács: 2010.07.30.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csirkecomb boros-mazsolás mártással, vörösboros-mazsolás csirkecomb

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboadel
szaboadel Thu, 2013-07-11 13:37

Kedves "Skorpió"!
Most bukkantam a receptedre, már el is mentettem és a hétvégén ki is fogom próbálni,
mivel nagyon szeretek új ízekkel kísérletezni.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

Skorpió
Skorpió / Skorpió Thu, 2013-07-11 22:06

Kedves Adél!
Örülök, hogy kinézted magadnak a receptet. Remélem ízlik majd. Minden jót kívánok.Üdv: Skorpió

Filamér
Filamér Sat, 2013-06-22 10:40

a hús finom lehet - én imádom a gyümölcsös húsokat - és nagyon feldobja a formázott köret a tálalást! Krumplipüré tán?

688
csirke felsőcomb 12 db
édes vörösbor 4 dl
rum 3 ek
cukor 2 ek
mazsola 10 dkg
finomliszt 2 csapott ek
fehér bors 1 teáskanál
0 ízlés szerint
vaj 5 ek