Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zelleres édes paradicsomleves

Zelleres édes paradicsomleves
Zelleres édes paradicsomleves
50 perc / főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi nagyon szeretjük a paradicsomlevest, és különleges ízt ad neki a zellerzöldje, na meg a cukor, mifelénk sokan több cukorral készítik el. Természetesen ez is, mint minden: ízlés kérdése, hogy kevesebb vagy több cukrot tesz bele valaki. Mindig sokat főzök , mert a család nagyon szereti.
A sógornőm a sajtos-tejfölös nudlit is cukorral eszi! Ez van. Barátnőm pedig és még sok ismerős, a tarkabab főzeléket eszik cukorral. Másfelé más a szokás, itt ez.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom, hogy ezzel az ízesítési móddal is próbálja ki az, aki szereti a paradicsomlevest, és majd eldöntheti, szereti-e, főzi-e, vagy nem. Kipróbálni mindenesetre érdemes. Legfeljebb a cukorral variáljon az, aki kipróbálja, és a cukrot sokallná.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fazékba tesszük az olajat, a lisztet, fakanállal elkeverjük, bele a babérlevelet, kis lángon, keverés mellett elkezdjük pirítani.
  2. Amikor kezd szép, világos arany lenni a színe, és kezd illata is lenni, kikapcsoljuk a lángot alatta, bele a paradicsomsűrítmény, elkeverjük, majd jöhet a zellerzöldje. Ráöntjük a paradicsomlevet, beleszórunk 3 csipet sót.
  3. Elkezdjük közepes lángon főzni, néha megkavarjuk (hisz vagy kifuthat, vagy lekaphat az alja a rántás miatt). Ha jobban sűrűsödik, teszünk még bele 1-2 dl paradicsomlevet, hagyjuk felforrni.
  4. Ezután főzzük kb. 25-35 percet, megkóstoljuk (már érezni kell, a majdnem kész állapot ízét), kivesszük a babérleveleket, meg a zellerzöldeket.
  5. Beletesszük a betűtésztát, és hagyjuk főni 6-8 percig, olykor azért óvatosan megkeverve. Megkóstoljuk, és, ha a tészta megfőtt, beletesszük a cukrot, elkeverjük, és lekapcsoljuk alatta a tüzet. Kész.

  • elkészítettem: 45 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 571
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

édes paradicsomleves betűtésztával, paradicsomleves zellerrel, cukros-zelleres paradicsomleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bedoemese
bedoemese Mon, 2013-08-26 09:39

en peldaul az alma levesbe tarkonyt teszek es majdnem minden levesbe cukrot

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-03-19 23:27

Kedves Almamagocska!
Én ezt nem tudom, kinek a pap, kinek a papné! Igaz, nem igaz, egye, ahogy ő szeretné, ahogy látta, hallotta,...:-)))
Paradicsomban mondjuk még elmegy a zeller, nem hiszem,hogy a meggy összejönne vele, de ki tudja,lehet tévedek és finom:-)))
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-10-15 21:01

Alma-magocska!Köszi szépen.Amikor először hallottam a zellerzöldjéről, nevettem,(18 éve kb.) hogy az már hogy kerülhet egy ilyen levesbe???Anyósom és sógornőm váltig állította, hogy pedig jó ízt ad.Na mondtam is a sógornőmnek, hogy Te aki a babfőzeléket is (tarka), cukorral eszed, a sajtos-tejfeles nudlit is cukorral, akkor neked ide, hogy jön a zellerzöld?!És addig erősködtek, míg próba lett, és az utóbbi időben, így csinálom.Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-03-19 22:12

A napoban nagyot néztem, amikor a fodrásznál azt hallottam, hogy van aki a meggylevesbe petrezsemlevelet főz... :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-10-15 11:58

Felénk is bő-cukorral fogysztják . Az, akinek savtúltengése van és azért nem szereti a paradicsomlevest, mert ég tőle a gyomra, azon úgy tudunk segíteni, hogy a paradicsomlevesbe vaniliacukrot szórunk. Zeller-paradicsom-cukor-vanilia- só és nem sorolom tovább, nagyon finom ízhatás !!!!

390
napraforgó olaj 5 ek
finomliszt 3 evőkanál
babérlevél 3 db
sűrített paradicsom 150 g
paradicsomlé 16 dl
zellerlevél 2 db
3 csipet
tészta 5 dkg
cukor 12 ek