r
Nosalty Logó

Zelleres édes paradicsomleves

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Zelleres édes paradicsomleves
adag
Főzés
perc
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1563 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Likopin
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    289 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1418 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    46935 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 390 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Likopin
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1417 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.5 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1628.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1154 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    5672 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    187738 micro
  • Lut-zea
    977 micro
Összesen 1563 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Likopin
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9363 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fazékba tesszük az olajat, a lisztet, fakanállal elkeverjük, bele a babérlevelet, kis lángon, keverés mellett elkezdjük pirítani.
  2. Amikor kezd szép, világos arany lenni a színe, és kezd illata is lenni, kikapcsoljuk a lángot alatta, bele a paradicsomsűrítmény, elkeverjük, majd jöhet a zellerzöldje. Ráöntjük a paradicsomlevet, beleszórunk 3 csipet sót.
  3. Elkezdjük közepes lángon főzni, néha megkavarjuk (hisz vagy kifuthat, vagy lekaphat az alja a rántás miatt). Ha jobban sűrűsödik, teszünk még bele 1-2 dl paradicsomlevet, hagyjuk felforrni.
  4. Ezután főzzük kb. 25-35 percet, megkóstoljuk (már érezni kell, a majdnem kész állapot ízét), kivesszük a babérleveleket, meg a zellerzöldeket.
  5. Beletesszük a betűtésztát, és hagyjuk főni 6-8 percig, olykor azért óvatosan megkeverve. Megkóstoljuk, és, ha a tészta megfőtt, beletesszük a cukrot, elkeverjük, és lekapcsoljuk alatta a tüzet. Kész.
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14933
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 29.

Ajánló

Ajánlom, hogy ezzel az ízesítési móddal is próbálja ki az, aki szereti a paradicsomlevest, és majd eldöntheti, szereti-e, főzi-e, vagy nem. Kipróbálni mindenesetre érdemes. Legfeljebb a cukorral variáljon az, aki kipróbálja, és a cukrot sokallná.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zelleres édes paradicsomleves
Éva-Anyóca 350 recept

Mi nagyon szeretjük a paradicsomlevest, és különleges ízt ad neki a zellerzöldje, na meg a cukor, mifelénk sokan több cukorral készítik el. Természetesen ez is, mint minden: ízlés kérdése, hogy kevesebb vagy több cukrot tesz bele valaki. Mindig sokat főzök , mert a család nagyon szereti. A sógornőm a sajtos-tejfölös nudlit is cukorral eszi! Ez van. Barátnőm pedig és még sok ismerős, a tarkabab főzeléket eszik cukorral. Másfelé más a szokás, itt ez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?