Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott gomba gazdagon megtöltve

Rántott gomba gazdagon megtöltve
Rántott gomba gazdagon megtöltve
45 perc / előkészület: 35 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Két napja vártak már feldolgozásra a szép gombafejek... férjem megunta, és nekilátott elkészíteni. Ezt a finomságot kreálta, melyet muszáj volt megosztanom, mert nagyon ízlett:)
 

hozzávalók / 3 adag

Gomba + töltelék

Panír és sütés

ajánlat

Párolt rizzsel (rizi-bizi) és tartármártással tálaljuk.
 (Megj: a megadott mennyiségek irányadatok  - nehéz kidekázni ezeket, és a gomba méretétől is függőek.)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombákat megtisztítjuk, tönküket kitörjük. Mindegyikbe a következő sorrendben lerakjuk a tölteléket.
  2. Töltelék: darabka vaj, erre baconkockák, erre reszelt sajt, erre camembert kockácskák. Az egészet lefedjük méretre vágott főtt sonkával, és ezt a kalap karimája alá nyomkodjuk, hogy a sütésnél ne folyjon ki semmi a töltelékből.
  3. A felvert tojást sózzuk-borsozzuk, és összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel. A közismert módon bepanírozzuk a gombafejeket, majd egy kisebb és mély serpenyőben felforrósított olajban két részletben kisütjük őket.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 4 756
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott gomba, rakott gomba, töltött gombafejek rántva

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

LongbowPrincess
LongbowPrincess / LongbowPrincess Fri, 2014-04-25 16:23

Nagyon finom, és szuperül egyben marad panírozás és sütés közben is. Kezdő konyhatündérként nagyon tartottam a töltött rántott gombától, de ez nagyon pozitív élmény volt, köszönet a receptért :)
Kis érdekesség: nem maradt elég sonka húsvétról, ezért az utolsó gombafejet egy szelet paprikás szalámival fedtem be. Nagyon jól illett hozzá az is, és legközelebb majd még bátrabban kísérletezem :)

917
csiperkegomba 6 nagy db
vaj 2 dkg
bacon 6 dkg
camembert sajt 3 dkg
ementáli sajt 3 dkg
sonka 3 dkg
petrezselyem 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
tojás 2 db
finomliszt 3 púpozott ek
zsemlemorzsa 5 ek
napraforgó olaj 2 dl