r
Nosalty Logó

Fenyőtinóru borsosan rántva

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Iluska
Fenyőtinóru borsosan rántva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A gombához

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 1539 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A gombához

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 4617 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A gombához

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 321 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    121.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1240.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 1539 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    363.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    131 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3720.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1218 mg
  • Nátrium
    1635 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    678.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    141 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 4617 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 321 Kcal

Hozzávalók

A gombához

  • 20 közepes db gomba (szemcsés nyelű fenyőtinóru)
  • bors ízlés szerint
  • ízlés szerint

A panírozáshoz

A sütéshez

Elkészítés

A gombához

  1. A gomba kalapjáról lehúzzuk a héját. Megmossuk, besózzuk, borsozzuk.
  2. Fél óra állás után lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába mártjuk.
  3. Olajban kisütjük. Papírszalvétára szedjük. Tálalhatjuk. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9776
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 29.

Ajánló

Kalap: 5-9-(10) cm, húsos, puha, félgömb alakúból hamar kiterülő széle, fiatalon begöngyölt felszíne nyálkás, színe: sárgás, krémszínű vagy okkerbarna. Tráma, termőréteg: vékony, tönkhöz nőtt, szűk pórusú pórusok könnyeznek, sárgából öregen sárgászöld lesz. Tönk: hengeres, 5-9 x 1-2 cm, nyálkás, sárgásfehér, a csúcsán barnássárga szemcsézettséggel a könnyező tráma miatt. Hús: puha, vizenyős, fehéres, íze édeskés, szag nem jellemző. Termőhely és idő: mindenféle fenyő alatt, mindenféle talajon, az alföldtől a magas hegységekig, tavasztól késő őszig. (Forrás: gombak.eu)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Drága keresztanyám szedi nekem a friss gombákat... Remélem még sok-sok évig fogja... Nekem nincs más dolgom, csak felhasználni. Nagyon finom az íze.

Hozzászólások

Hozzávalók

A gombához

A panírozáshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek