Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű kakaós csiga xilittel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Mesél a konyha
Ezen a képen: Teljes kiőrlésű kakaós csiga xilittel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 707 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 2823 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 312 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 707 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.2 g

Zsír

  • Összesen
    154.1 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3025.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    628 mg
  • Foszfor
    1702 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    117 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1166 micro
Összesen 2823 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 312 Kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. A lisztet összekeverjük a búzasikérrel, csipet sóval és az élesztővel.
  2. A mandulatejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a kókuszolajat, tojásokat, az 1 kiskanál xilitet, és kézi habverővel elkeverjük.
  3. A nedves hozzávalókat hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és tésztává gyúrjuk (nem kell dagasztani)

töltelék

  1. Összekeverjük a töltelék hozzávalóit is, amit a vékonyra nyújtott tésztánkra kenünk, majd feltekerjük, csigákat vágunk belőle, és tepsire helyezzük őket.
  2. Ezután fél órát pihentetjük, majd kb. 170 fokra előmelegített sütőben, lehetőleg légkeveréses funkcióval kb. 15 perc alatt készre sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sűtés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 4197
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mesél a konyha 21 recept

Az első próbálkozások a teljes kiőrlésű kelt tésztával kapcsolatban nemigen jöttek össze, legtöbbször kellemetlen faforgács lett a szülemény, de aztán addig gyúrtam-dagasztottam-variáltam, míg össze nem állt a tökély. 

Hozzászólások

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!