Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljes kiőrlésű kakaós csiga xilittel

Teljes kiőrlésű kakaós csiga xilittel
Teljes kiőrlésű kakaós csiga xilittel
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első próbálkozások a teljes kiőrlésű kelt tésztával kapcsolatban nemigen jöttek össze, legtöbbször kellemetlen faforgács lett a szülemény, de aztán addig gyúrtam-dagasztottam-variáltam, míg össze nem állt a tökély. 

hozzávalók / 4 adag

tészta

töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A lisztet összekeverjük a búzasikérrel, csipet sóval és az élesztővel.
  2. A mandulatejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a kókuszolajat, tojásokat, az 1 kiskanál xilitet, és kézi habverővel elkeverjük.
  3. A nedves hozzávalókat hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és tésztává gyúrjuk (nem kell dagasztani)

töltelék

  1. Összekeverjük a töltelék hozzávalóit is, amit a vékonyra nyújtott tésztánkra kenünk, majd feltekerjük, csigákat vágunk belőle, és tepsire helyezzük őket.
  2. Ezután fél órát pihentetjük, majd kb. 170 fokra előmelegített sütőben, lehetőleg légkeveréses funkcióval kb. 15 perc alatt készre sütjük őket.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 696
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mesél a konyha

Mióta szakács: 2019.06.03.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós tekercs, reform csiga

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

697
teljes kiőrlésű liszt 30 dkg
sikér 5 dkg
instant élesztő 7 g
xilit 1 teáskanál
tojás 2 db
mandulatej 2 dl
kókuszolaj 70 g
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 50 g
xilit 50 g
kókuszolaj 60 g