r
Nosalty Logó

Kakaós csiga 12.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csóti Heni
Kakaós csiga 12.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1639 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 6554 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 334 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1212.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 1639 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.2 g

Zsír

  • Összesen
    290.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4851.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    921 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1251 mg
  • Nátrium
    1967 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    832.8 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    156 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    111 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    653 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 6554 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 334 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk.
  2. Az összes hozzávalókat jól összegyúrjuk.
  3. Lefedjük a tálat, és kb. háromnegyed órát pihentetjük. (Én a mosogatóba szoktam forró vizet engedni, és ott kelesztem a tésztát.)
  4. Kinyújtjuk a tésztánkat, és megszórjuk a porcukros kakaó keverékével vagy instant kakaóporral.
  5. Feltekerjük, és szeleteket vágunk belőle.
  6. Kivajazzuk a nagytepsi alját, és beletesszük a szeleteket.
  7. Előmelegítjük a sütőt, és készre sütjük a csigákat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 25631
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kakaós csiga 12.
Csóti Heni 61 recept

Ezt a tésztafélét mindenttudó kalácstésztának is nevezhetjük, mert ebből szoktam készíteni kakaós csigát, a pizzás csigát, a fonott kalácsot, a lekváros buktát, a sajtos vagy virslis kiflit. Nagy előnye a tésztának, hogy nem szárad ki.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Azt szeretném tudni,hogy másnapra mennyire szárad meg?Válaszod el?re is köszönöm.

Csóti Heni

Keves Rikarika nem szárad ki a tészta másnap és harmadnap sem, ha letakarod, nagyon jó vele dolgozni. Ma virslis kiflit készítettem bel?le.

Törölt felhasználó

Ismerem ezt a tésztát, bár én 1 kg liszthez csak 2 dl olajat teszek, és 6 ev?kanál cukrot (vagy helyette újabban 40 szem édesít?tablettát, könnyebb t?le a tészta, mint cukorral. Feloldom egy kevés meleg tejben. Csak az éleszt? felfuttatásához teszek 1 kiskanál cukrot). Tényleg nagyon finom puha, másnapra, harmadnapra sem szárad ki, csak be kell csomagolni. Én is ebb?l csinálom a lekváros buktát, túrós batyut, kakaós csigát, fonott kalácsot, fahéjas kalácsot, szóval sokféleképpen variálható, és mindig sikere van. Egyszóval ez egy remek kis recept. :) Jaj, és még véletlenül sem akartam belekontárkodni a receptbe, elnézést kérek érte, remélem nem baj, hogy leírtam a tapasztalataimat. :)

Csóti Heni

Így van, ahogy Gyömbér is írta, nem szárad ki a tészta másnap sem ezért szeretem, ezt a tésztát sokféleképp készítem, ma virslis kiflit készítettem bel?le, könny? vele dolgozni. Le kell takarni a sütit az a lényeg és nem szárad ki másnap és harmadnap sem. Egy ismer?st?l hallottam ezt a receptet, azóta ezt használom.

Törölt felhasználó

Most sül az els? adag tészta a süt?ben. Én megfeleztem a tészta mennyiséget, felébe fahéjas porcukrot, másik felébe kakaósat tettem. Annyit változtattam, hogy a kinyújtott tésztát megkentem olvasztott margarinnal, hogy jobban megtapadjon a töltelék. Guszta már most, és eszméletlen jó illata van ahogy sülnek a csigabigák a süt?ben. Az ízér?l kés?bb, majd pár sorral lejjebb nyilatkozom. :)) Na szóval. Megsültek a csigák. Isteni finomak, nagyon puhák, és nekem a fahéjas a favorit. Nagyon szépen köszönöm a receptet. Ez lesz nekem is a kelt tészta receptem a jöv?ben. :)))

Feróné

Sziasztok!! Nagyon kezd? vagyok,így kérdezek!! Milyen vastagra kell nyújtani???Kb hány darab lesz bel?le??Én a cukorbeteg fiamnak készíteném,valaki megsütötte édesít?vel,úgy is finom,puha marad?? Köszönöm el?re is.

Törölt felhasználó

Azt hittem ez egy csodarecept, de nekem ez a tészta is kiszáradt a süt?ben, pedig még olvasztott margarinnal is megkentem... nem értem... nekem mindig ez történik a csigával. Jobb lenne, ha megkenném tojással a tetejét?

Csóti Heni

Zsani semmiképp sem kend be a tetejét tojással, langyos cukros tejjel kell félid?ben vagy egy-két alkalommal meglocsolni max. Nekem nem szokott amúgy kiszáradni pedig nem locsolom a tetejét. Már sokan elkészítették. Készítettem már diós-fahéjasan is, mini kakaóscsigákat is.

bogyesz14

Elkészítettem,Nagyon jó lett!!Végre sikerült fincsi,puha ,ízletes kelt tésztát készítenem!Big Like!!!!

cukorpotlo

tényleg szuper ez a tészta! :)))

Csóti Heni

köszi

veinhardt

Én ma készítettem el! Nagyon finom lett, annyit változtattam, hogy a kakaót, cukorral elkevertem olvasztott margarinban. Ett?l még lágyabb lett. Viszont sót nem ír recept, én tettem egy picit, de még kellett volna bele. Bár én egy részéb?l pizzásat is sütöttem, mennyei lett az is.

veinhardt

Bocsánat, dehogy! Írja a sót is, de nekem ez kevés volt bele!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!