Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós csiga 12.

Kakaós csiga 12.
Kakaós csiga 12.
75 perc / előkészület: 50 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tésztafélét mindenttudó kalácstésztának is nevezhetjük, mert ebből szoktam készíteni kakaós csigát, a pizzás csigát, a fonott kalácsot, a lekváros buktát, a sajtos vagy virslis kiflit.
Nagy előnye a tésztának, hogy nem szárad ki.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk.
  2. Az összes hozzávalókat jól összegyúrjuk.
  3. Lefedjük a tálat, és kb. háromnegyed órát pihentetjük. (Én a mosogatóba szoktam forró vizet engedni, és ott kelesztem a tésztát.)
  4. Kinyújtjuk a tésztánkat, és megszórjuk a porcukros kakaó keverékével vagy instant kakaóporral.
  5. Feltekerjük, és szeleteket vágunk belőle.
  6. Kivajazzuk a nagytepsi alját, és beletesszük a szeleteket.
  7. Előmelegítjük a sütőt, és készre sütjük a csigákat.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 099
elküldve: 2
receptkönyvben: 265
elkészítve: 11/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Csóti Heni

Mióta szakács: 2011.05.04.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós kelt tészta, kakaós tekercs

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

veinhardt
veinhardt Fri, 2015-03-27 16:42

Bocsánat, dehogy! Írja a sót is, de nekem ez kevés volt bele!

veinhardt
veinhardt Fri, 2015-03-27 16:40

Én ma készítettem el! Nagyon finom lett, annyit változtattam, hogy a kakaót, cukorral elkevertem olvasztott margarinban. Ettől még lágyabb lett. Viszont sót nem ír recept, én tettem egy picit, de még kellett volna bele. Bár én egy részéből pizzásat is sütöttem, mennyei lett az is.

bogyesz14
bogyesz14 Sun, 2012-03-25 15:20

Elkészítettem,Nagyon jó lett!!Végre sikerült fincsi,puha ,ízletes kelt tésztát készítenem!Big Like!!!!

Váczi Zsanett
Váczi Zsanett Thu, 2011-10-20 17:14

Azt hittem ez egy csodarecept, de nekem ez a tészta is kiszáradt a sütőben, pedig még olvasztott margarinnal is megkentem... nem értem... nekem mindig ez történik a csigával. Jobb lenne, ha megkenném tojással a tetejét?

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Tue, 2012-06-12 19:20

Zsani semmiképp sem kend be a tetejét tojással, langyos cukros tejjel kell félidőben vagy egy-két alkalommal meglocsolni max. Nekem nem szokott amúgy kiszáradni pedig nem locsolom a tetejét. Már sokan elkészítették. Készítettem már diós-fahéjasan is, mini kakaóscsigákat is.

Feróné
Feróné Wed, 2011-10-05 18:51

Sziasztok!!
Nagyon kezdő vagyok,így kérdezek!!
Milyen vastagra kell nyújtani???Kb hány darab lesz belőle??Én a cukorbeteg fiamnak készíteném,valaki megsütötte édesítővel,úgy is finom,puha marad??
Köszönöm előre is.

Bejjababy
SzekerBea / Bejjababy Sat, 2011-07-09 12:21

Most sül az első adag tészta a sütőben. Én megfeleztem a tészta mennyiséget, felébe fahéjas porcukrot, másik felébe kakaósat tettem. Annyit változtattam, hogy a kinyújtott tésztát megkentem olvasztott margarinnal, hogy jobban megtapadjon a töltelék. Guszta már most, és eszméletlen jó illata van ahogy sülnek a csigabigák a sütőben. Az ízéről később, majd pár sorral lejjebb nyilatkozom. :))

Na szóval. Megsültek a csigák. Isteni finomak, nagyon puhák, és nekem a fahéjas a favorit.
Nagyon szépen köszönöm a receptet. Ez lesz nekem is a kelt tészta receptem a jövőben. :)))

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Fri, 2011-07-08 14:33

Így van, ahogy Gyömbér is írta, nem szárad ki a tészta másnap sem ezért szeretem, ezt a tésztát sokféleképp készítem, ma virslis kiflit készítettem belőle, könnyű vele dolgozni. Le kell takarni a sütit az a lényeg és nem szárad ki másnap és harmadnap sem. Egy ismerőstől hallottam ezt a receptet, azóta ezt használom.

gyömbér
gyömbér Fri, 2011-07-08 13:17

Ismerem ezt a tésztát, bár én 1 kg liszthez csak 2 dl olajat teszek, és 6 evőkanál cukrot (vagy helyette újabban 40 szem édesítőtablettát, könnyebb tőle a tészta, mint cukorral. Feloldom egy kevés meleg tejben. Csak az élesztő felfuttatásához teszek 1 kiskanál cukrot). Tényleg nagyon finom puha, másnapra, harmadnapra sem szárad ki, csak be kell csomagolni. Én is ebből csinálom a lekváros buktát, túrós batyut, kakaós csigát, fonott kalácsot, fahéjas kalácsot, szóval sokféleképpen variálható, és mindig sikere van. Egyszóval ez egy remek kis recept. :)
Jaj, és még véletlenül sem akartam belekontárkodni a receptbe, elnézést kérek érte, remélem nem baj, hogy leírtam a tapasztalataimat. :)

Rikarika
Rikarika Fri, 2011-07-08 10:52

Azt szeretném tudni,hogy másnapra mennyire szárad meg?Válaszod előre is köszönöm.

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Fri, 2011-07-08 14:35

Keves Rikarika nem szárad ki a tészta másnap és harmadnap sem, ha letakarod, nagyon jó vele dolgozni. Ma virslis kiflit készítettem belőle.

1639
finomliszt 1 kg
élesztő 5 dkg
napraforgó olaj 3 dl
tej 6 dl
1 kk
cukor 1 teáskanál
instant kakaópor 4 ek
vaj 1 ek