Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós-fahéjas csigák Esztella konyhájából

Kakaós-fahéjas csigák Esztella konyhájából
Kakaós-fahéjas csigák Esztella konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A minap kaptam ezt a receptet kedves unokanővéremtől. A kóstoló annyira ízlett, hogy azonnal nekiálltam megsütni. Naaaagggyyyooooonnnn finom lett! :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 3 dl tejet meglangyosítunk, és beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A liszthez keverjük a sót és az olajat, a megkelt élesztőt, majd közepesen lágy tésztát dagasztunk.
  3. Letakarva, meleg helyen 45 percig kelesztjük, ekkor kb. 1,5-szerese az eredeti nagyságának.
  4. A megkelt tésztát felezzük (könnyebb két kisebb tésztával dolgozni), majd ujjnyi vékony, nagy téglalappá nyújtjuk.
  5. Vastagon megkenjük olvasztott margarinnal, majd egyenletesen eloszlatva rászórjuk a kakaóport, a porcukrot. (Én egy kis fahéjjal is megszórtam, mert így még pikánsabb az íze. :))
  6. Lazán feltekerjük, majd éles késsel trapéz alakban felvágjuk. 
  7. Tepsibe rendezzük, majd egy fakanál nyelének segítségével kissé megnyomkodjuk a háromszögek felső részének közepét, hogy ne essen szét sütés közben a háromszög forma. A csigák tetejét megkenjük.
  8. Legvégül előmelegített sütőbe (180 fok) téve szép aranybarnára sütjük őket.
  9. A kihűlt "csigákat" porcukorral meghintjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 12 707
elküldve: 9
receptkönyvben: 224
elkészítve: 9/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Esztella22

Mióta szakács: 2012.09.17.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós fahéjas tekercs, kakaós csiga fahéjjal, csiga kakaóval és fahéjjal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Téglásné Margit
Téglásné Margit Fri, 2014-08-29 18:04

Kipróbáltam,nagyon finom lett! Legközelebb dupla mennyiséggel kel csinálnom,mivel ki sem hűlt,mire elfogyott:)

877
finomliszt 500 g
tej 3 dl
élesztő 50 g
cukor 5 dkg
1 csipet
napraforgó olaj 6 ek
tojás 1 db
vaj 10 dkg
porcukor 2 ek
fahéj 1 kávéskanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek