Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes pulykacomb

Tejszínes pulykacomb
Tejszínes pulykacomb
113 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom húsétel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A zöldfűszereket megmossuk, majd egy csokorba kötjük. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, sózzuk, borsozzuk, majd konyhacérnával összekötözzük.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A húst körben megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszercsokrot és a citromhéjat, további kb. 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel és tejszínnel.
  3. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük. Lefedve, közepes hőmérsékleten kb. 90 percig pároljuk.
  4. A húst kivesszük a serpenyőből, sütőlapra helyezzük. Betoljuk a 225 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 5-8 perc alatt ropogósra sütjük.
  5. A mártást felfőzzük, és kb. 10 percig főzzük. A fűszercsokrot és a citromhéjat kivesszük. Sóval, borssal ízesítjük.
  • sütési hőfok: 225°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 824
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1960 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes pulykacomb, pulyka felsőcomb tejszínes szószban, tejszínes pulyka

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

juhjud
juhjud Sat, 2019-08-03 21:52

Hát ez valami isteni. Az a mártás! Tiszta ízorgia a friss fűszereknek köszönhetően. A citrusos íz is nagyon illik hozzá. Ma ez volt az ebédünk, köszönjük a receptet és az ötletet.

527
pulyka felsőcomb 1 kg
rozmaring 2 szál
babérlevél 3 db
zsálya 2 db
fokhagyma 3 gerezd
citromhéj 3 db
repceolaj 1 ek
tej 400 ml
főzőtejszín 250 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint