r
Nosalty Logó

Tejszínes pulykacomb

Glaser
Tejszínes pulykacomb
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

528
Kalória
54.1g
Fehérje
8.1g
Szénhidrát
28.7g
Zsír
235.6g
Víz
199.4g
Koleszterin
536mg
Élelmi rost
6.6g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 528 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2110 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    235.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 528 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.2 g

Zsír

  • Összesen
    114.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4654.6 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    953 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    2029 mg
  • Nátrium
    1098 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    942.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 2110 kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

  1. A fokhagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A zöldfűszereket megmossuk, majd egy csokorba kötjük. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, sózzuk, borsozzuk, majd konyhacérnával összekötözzük.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A húst körben megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszercsokrot és a citromhéjat, további kb. 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel és tejszínnel.
  3. Sóval, borssal ízesítjük, felfőzzük. Lefedve, közepes hőmérsékleten kb. 90 percig pároljuk.
  4. A húst kivesszük a serpenyőből, sütőlapra helyezzük. Betoljuk a 225 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 5-8 perc alatt ropogósra sütjük.
  5. A mártást felfőzzük, és kb. 10 percig főzzük. A fűszercsokrot és a citromhéjat kivesszük. Sóval, borssal ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 8 p
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Finom húsétel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek