Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-boros sertéscomb

Tejszínes-boros sertéscomb
Tejszínes-boros sertéscomb
53 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szuperszaftos vacsoraötlet, ami akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét! :)
Omlós, puha sertéscombszeletek, sok-sok sajttal és tejszínes-boros mártással.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéscombszeleteket kiklopfoljuk, széleit bevagdossuk. Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd a hússzeletek mindkét oldalát 1-2 percig sütjük, majd félretesszük.
  2. Egy vöröshagymát apró darabokra vágunk, és az előbb használt serpenyőben megpároljuk. Hozzáadjuk a mustárt, a fűszerpaprikát, és elkeverjük.
  3. Felöntjük 1 dl száraz fehérborral, visszatesszük a hússzeleteket, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt 25 percig főzzük.
  4. A hússzeleteket áttesszük egy tepsibe, a liszt és a tejszín csomómentes keverékét a hús levéhez adjuk, kevergetve egyszer felforraljuk. Az így elkészített mártást a húsra öntjük, megszórjuk a reszelt sajttal, és jó forróra előmelegített sütőben (kb. 6-8 perc alatt) megpirítjuk.
  5. Krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 11 299
elküldve: 7
receptkönyvben: 317
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1194 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tepsis sertéssült

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

670
vaj 50 g
sertéscomb 0.5 kg
vöröshagyma 1 db
mustár 1 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
habtejszín 3 dl
finomliszt 1 evőkanál
sajt 10 dkg