r
Nosalty Logó

Csirkemell tejszínes-petrezselymes öntettel

Olaszné Anci
Csirkemell tejszínes-petrezselymes öntettel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkéhez

Az öntethez

1506
Kalória
57.3g
Fehérje
64.5g
Szénhidrát
113.7g
Zsír
429.4g
Víz
444.9g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csirkéhez

Az öntethez

Összesen 1506 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csirkéhez

Az öntethez

Összesen 4522 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csirkéhez

Az öntethez

Összesen 198 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    113.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1990 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    820 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    429.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 1506 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.9 g

Zsír

  • Összesen
    341.2 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    1335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5969.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1481 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    2459 mg
  • Nátrium
    1437 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    193.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1288.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1072 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    1014 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1051 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1222 micro
Összesen 4522 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A füstölt szalonnakockát kisütjük.
  2. A felkarikázott burgonyát is pirosra sütjük.
  3. A csirkemell szeleteket kicsit megveregetjük, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe mártjuk, majd elősütjük.
  4. Egy 30x20 cm-es hőálló edényben elrendezzük a hússzeleteket.
  5. Elosztjuk rajta a sült burgonyát. Ételízesítővel megszórjuk.
  6. Rákanalazzuk zsírjával együtt a füstölt szalonnát.
  7. Elkészítjük az öntetet: Egy keverőtálba reszeljük a fokhagymát. Hozzáadjuk a tejfölt, tejszínt, a négy tojást, a reszelt sajt felét, a petrezselymet.
  8. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és egy kis ételízesítőt is szórunk bele.
  9. Ráöntjük az előkészített húsra, betakarjuk a reszelt sajt másik felével.
  10. Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, tetejét pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20

Egy napon úgy összejöttek a házkörüli teendőim, hogy délfelé járt az idő, mire be tudtam menni a kertből. Nagyon gyorsan ebédet kellett készítenem a lassan hazaérkező családomnak. Abból a készletből kellett dolgoznom (sose legyen rosszabb), amit a hűtőben találtam, na meg a spájzban. Nagyon finom lett!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...