Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell tejszínes-petrezselymes öntettel

Csirkemell tejszínes-petrezselymes öntettel
Csirkemell tejszínes-petrezselymes öntettel
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy napon úgy összejöttek a házkörüli teendőim, hogy délfelé járt az idő, mire be tudtam menni a kertből. Nagyon gyorsan ebédet kellett készítenem a lassan hazaérkező családomnak.

Abból a készletből kellett dolgoznom (sose legyen rosszabb), amit a hűtőben találtam, na meg a spájzban.

Nagyon finom lett!

hozzávalók / 3 adag

A csirkéhez

Az öntethez

ajánlat

Mivel a köret is együtt készült a hússal, nem lett volna muszáj, de én egy kis petrezselymes rizst is készítettem hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A füstölt szalonnakockát kisütjük.
  2. A felkarikázott burgonyát is pirosra sütjük.
  3. A csirkemell szeleteket kicsit megveregetjük, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe mártjuk, majd elősütjük.
  4. Egy 30x20 cm-es hőálló edényben elrendezzük a hússzeleteket.
  5. Elosztjuk rajta a sült burgonyát. Ételízesítővel megszórjuk.
  6. Rákanalazzuk zsírjával együtt a füstölt szalonnát.
  7. Elkészítjük az öntetet: Egy keverőtálba reszeljük a fokhagymát. Hozzáadjuk a tejfölt, tejszínt, a négy tojást, a reszelt sajt felét, a petrezselymet.
  8. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és egy kis ételízesítőt is szórunk bele.
  9. Ráöntjük az előkészített húsra, betakarjuk a reszelt sajt másik felével.
  10. Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, tetejét pirosra sütjük.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 436
elküldve: 0
receptkönyvben: 117
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemell titok, tejszínes sült csirkemell

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Tue, 2012-11-13 09:06

Csini es fini! Tetszik a díszítés es nagyon megennem, mert vacsora elott vagyok....üdv Anci, Torma :)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-11-12 10:44

Kedves Éva !
Igaz, hogy pici, de itt a hiányolt piros szín a tálon !
Puszi neked és jó munkát az elkészítéséhez. Anci

1499
burgonya 1 kg
csirkemell filé 1.5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
füstölt szalonna 10 dkg
finomliszt 4 evőkanál
napraforgó olaj 2 dl
fokhagyma 4 gerezd
tejföl 2 ek
főzőtejszín 2 dl
tojás 4 db
petrezselyem 1 ek
sajt 15 dkg
ételízesítő 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint