r
Nosalty Logó

Tejszínes-petrezselymes gombaszósz sült hallal és rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Electro Girl
Tejszínes-petrezselymes gombaszósz sült hallal és rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hal

Szósz

Rizs

Összesen 681 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hal

Szósz

Rizs

Összesen 1363 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hal

Szósz

Rizs

Összesen 78 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    607.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    543 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1659 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2193 micro
Összesen 681 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2219.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1054 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1214.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    1087 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    737 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3319 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4387 micro
Összesen 1363 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 78 Kcal

Hozzávalók

Hal

Szósz

Rizs

Elkészítés

Hal

  1. Az újhagymát felkarikázzuk, a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A halfiléket 3-3 egyforma darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A friss petrezselymet felaprítjuk. Feltesszük főni a rizst.
  2. Kevés olajon az újhagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a gombát. Rendszeres kevergetés mellett pirítjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
  3. Ha a gomba megpuhult, a tejszínt kikeverjük a tejföllel, és ráöntjük. 2-3 percig együtt rotyogtatjuk. Ezt követően a felaprított petrezselymet a szószba szórjuk, összekeverjük, a gázról levesszük.
  4. A halszeleteket kevés olajon hirtelen megsütjük (1-2 perc elég 1-1 oldalnak), a kisült szeleteket külön tálra tesszük.
  5. A fentieket rizzsel tálaljuk a következő módon: alul rizs, rajta a halszeletek, mindez nyakon öntve a gombás szósszal. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 15769
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tejszínes-petrezselymes gombaszósz sült hallal és rizzsel
Electro Girl 10 recept

Gyors és finom ebédet akartam készíteni, volt még maradék tengeri halfilé a fagyasztóban és már megtisztított gomba a hűtőben. Hogy ne vesszen kárba, összeházasítottam őket! Nekünk nagyon ízlett!

Hozzávalók

Hal

Szósz

Rizs

Címlapról ajánljuk

További cikkek