Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombamártás ahogy Hajni készíti

Gombamártás ahogy Hajni készíti
Gombamártás ahogy Hajni készíti
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkori kedvenc. Mustár helyett citromlé is mehet, esetleg ez is-az is. Ízlés dolga. Én az utóbbi időben csak mustárral készítem, a citromlé elmaradt. Jól megy a rántott húsokhoz és rántott sajthoz is!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott gombát saját levében és egy evőkanál olajban megdinszteljük.
  2. Felöntjük vízzel (nem kell sok, alapból levet ereszt a gomba), hozzáadjuk a petrezselymet és az ételízesítőt. Főzzük 20 percig, majd leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Amíg a gomba fő, addig elkészítjük a mártást. A tejfölt, majonézt és mustárt jól összekeverjük. Ízlés szerint tehetünk bele sót és borsot is. Nem kell sok!
  4. A kihűlt gombát hozzáadjuk, jól összekeverjük, és mehet egy éjszakára a hűtőbe.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 20 078
elküldve: 2
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hajni.SZ

Mióta szakács: 2015.08.01.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombaszósz, gombamártás, tejfölös gombamártás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

147
csiperkegomba 500 g
petrezselyem 1 teáskanál
ételízesítő 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
tejföl 6 ek
majonéz 3 ek
mustár 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint