r
Nosalty Logó

Tejszínes lazacos zöldspárgás gombás spenótos penne

Hobbychef
Tejszínes lazacos zöldspárgás gombás spenótos penne
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

579
Kalória
29.6g
Fehérje
76.9g
Szénhidrát
15g
Zsír
333g
Víz
30.7g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
8.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 579 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1733 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1582.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    333 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    236 micro
  • K vitamin:
    221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    1708 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    2929 micro
Összesen 579 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    88.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4748.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1030 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1499 mg
  • Nátrium
    1631 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    230.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    999 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    656 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    707 micro
  • K vitamin:
    662 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    974 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    5124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    8787 micro
Összesen 1733 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    157 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk. A spárgák végeit levágjuk, kidobjuk. A rügyeket is levágjuk, a többi részét feldaraboljuk kb. 2 cm-es szárakra.
  2. A tésztát feltesszük főni sós vízben.
  3. Egy serpenyőben kevés olajon és vízen megpároljuk/sütjük. Közben az újhagymát vékonyra szeleteljük, a fokhagymákat aprítjuk.
  4. Amikor a spárga megpuhult, kivesszük, félretesszük. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a közben felszeletelt gombát, chili paprikát, a felkockázott lazacfiléket, az aprított petrezselymet, beleszórjuk az olívabogyókat, a zöldspárgát, a darabolt spenótot, fűszerezzük.
  5. Kis idő után ráöntjük a bort, majd a főzőtejszínt.
  6. Felforraljuk, és rászedjük a főtt tésztát, kevés főzővizet is adunk hozzá. Összekeverjük.
  7. Tálaláskor szedünk a tányérra a tésztából, reszelünk rá parmezán sajt csíkokat, és rakunk rá spárga rügyeket és egy chili paprikát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p

Ennyi finomság egy ételben, ez már íz és szín orgia!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...