r
Nosalty Logó

Tejszínes csirke sült paradicsommal és rizzsel

NS
Tejszínes csirke sült paradicsommal és rizzsel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tejszínes csirke

Kukoricás rizs

Sült paradicsom

2081
Kalória
100.7g
Fehérje
123.6g
Szénhidrát
132.8g
Zsír
927g
Víz
467.3g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
24.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tejszínes csirke

Kukoricás rizs

Sült paradicsom

Összesen 2081 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tejszínes csirke

Kukoricás rizs

Sült paradicsom

Összesen 4160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tejszínes csirke

Kukoricás rizs

Sült paradicsom

Összesen 161 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    132.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3579.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1025 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1406 mg
  • Nátrium
    820 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    123.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    927 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    781 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    839 micro
  • β-crypt
    146 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    998 micro
Összesen 2081 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    201.5 g

Zsír

  • Összesen
    265.7 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7159 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    2050 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    2811 mg
  • Nátrium
    1640 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    247.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1854 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1562 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    725 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1393 micro
  • α-karotin
    343 micro
  • β-karotin
    1678 micro
  • β-crypt
    292 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1995 micro
Összesen 4160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    299 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 161 kcal

Elkészítés

Tejszínes csirke

  1. A csirkét felkockázzuk, megszórjuk a fűszerekkel, kevés zsiradékon egy magas falú (ez később a szósz miatt lesz fontos) serpenyőben megpirítjuk.
  2. Nem kell teljesen készre pirítani. Ha már kifehéredtek, felönthetjük a tejszínnel, tejföllel.
  3. Kb. fél órán át így főzzük, amikor már sűrűsödik a szaft, akkor kész.

Kukoricás rizs

  1. A rizst 2 pohár vízzel és némi sóval kifőzzük.
  2. Hozzákeverjük a kukoricát.

Sült paradicsom

  1. A paradicsomokat megmossuk, felkarikázzuk, egy tepsiben elrendezzük.
  2. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és rászórjuk a paradicsomra.
  3. Kb. akkor tegyük be a sütőbe közepes fokozaton, amikor a csirkét felöntjük a tejszínnel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Eredetileg tepsis húsnak készült, de a kis kuktám kockázni kezdte a husit, így egy picit módosult a recept.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek