r
Nosalty Logó

Tejszínes csirke sült paradicsommal és rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes csirke sült paradicsommal és rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tejszínes csirke

Kukoricás rizs

Sült paradicsom

Összesen 2081 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tejszínes csirke

Kukoricás rizs

Sült paradicsom

Összesen 4160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tejszínes csirke

Kukoricás rizs

Sült paradicsom

Összesen 161 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    132.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3579.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1025 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1406 mg
  • Nátrium
    820 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    927 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    781 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    839 micro
  • β-crypt
    146 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    998 micro
Összesen 2081 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    201.5 g

Zsír

  • Összesen
    265.7 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7159 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    2050 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    2811 mg
  • Nátrium
    1640 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1854 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1562 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    725 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1393 micro
  • α-karotin
    343 micro
  • β-karotin
    1678 micro
  • β-crypt
    292 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1995 micro
Összesen 4160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    299 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Tejszínes csirke

Kukoricás rizs

Sült paradicsom

Elkészítés

Tejszínes csirke

  1. A csirkét felkockázzuk, megszórjuk a fűszerekkel, kevés zsiradékon egy magas falú (ez később a szósz miatt lesz fontos) serpenyőben megpirítjuk.
  2. Nem kell teljesen készre pirítani. Ha már kifehéredtek, felönthetjük a tejszínnel, tejföllel.
  3. Kb. fél órán át így főzzük, amikor már sűrűsödik a szaft, akkor kész.

Kukoricás rizs

  1. A rizst 2 pohár vízzel és némi sóval kifőzzük.
  2. Hozzákeverjük a kukoricát.

Sült paradicsom

  1. A paradicsomokat megmossuk, felkarikázzuk, egy tepsiben elrendezzük.
  2. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és rászórjuk a paradicsomra.
  3. Kb. akkor tegyük be a sütőbe közepes fokozaton, amikor a csirkét felöntjük a tejszínnel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3146
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 14.

Ajánló

Magas fehérjetartalma miatt sportolóknak ajánlom. Fogyókúrázóknak is ideális lehet a tejszín és tejföl elhagyásával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredetileg tepsis húsnak készült, de a kis kuktám kockázni kezdte a husit, így egy picit módosult a recept.

Hozzávalók

Tejszínes csirke

Kukoricás rizs

Sült paradicsom

Címlapról ajánljuk

4 tuti tipp, hogyan tisztítsd meg az odaszáradt sajttól a...

A sajtreszelő elmosása hálátlan feladat és akármilyen alaposak is vagyunk, sok esetben nem lesz tökéletes a végeredmény. Ráadásul, ha főzés után halogatjuk a reszelő tisztítását, akkor az odaszáradt maradéktól még nehezebben tudunk megszabadulni. Ha szeretnéd hatékonyan és egyszerűen megtisztítani a sajtreszelőd, úgy, hogy közben nem sérted fel a kézfejed, akkor mutatjuk tuti tippjeinket!

Balogh Lilla

További cikkek