r
Nosalty Logó

Krémes zöldborsós csirke

Dacota
Krémes zöldborsós csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

724
Kalória
34.7g
Fehérje
32.1g
Szénhidrát
49.5g
Zsír
285.6g
Víz
196g
Koleszterin
12g
Élelmi rost
12.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 724 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2895 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1086.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    285.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1303 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5411 micro
Összesen 724 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    138.8 g

Zsír

  • Összesen
    198.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    784 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4347.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    1861 mg
  • Nátrium
    1500 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    1142.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1172 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    372 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    585 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    582 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    733 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    5211 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21642 micro
Összesen 2895 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 143 kcal

Elkészítés

  1. A borsót kifejtjük, a csirkét lemossuk, megtöröljük.
  2. A szalonnát egy vastag falú öntöttvas serpenyőben kiolvasztjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük a pörcöket és félretesszük.
  3. A csirkecombokat bőrrel lefelé tegyük a forró serpenyőbe, és süssük 4 percig közepes lángon. Utána fordítsuk meg szintén négy percre. Az utolsó percben mehet mellé a finomra vágott fokhagyma.
  4. Ha szép aranyszínű minden oldalról, ráöntjük az alaplevet és a bort, majd kb. 20 percig főzzük.
  5. Utána hozzáadjuk a zöldborsót, és 6-8 percig főzzük, amíg megpuhul, de azért még roppanós marad. Hozzáadjuk a vajat is a borsóval együtt, és már nem tesszük vissza a fedőt, hogy egy kicsit sűrűsödjön.
  6. Végül belekeverjük a tejszínt, hozzáadjuk a sült szalonnát, és még egyszer újraforraljuk. Elzárjuk alatta a gázt, megszórjuk petrezselyemmel, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 35 p

Krémes és gyors ebéd a zöldborsószezon közepére. :)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...