r
Nosalty Logó

Krémes zöldborsós csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Krémes zöldborsós csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 724 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2895 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 143 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1086.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1303 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5411 micro
Összesen 724 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    138.8 g

Zsír

  • Összesen
    198.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    784 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4347.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    1861 mg
  • Nátrium
    1500 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1142.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1172 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    372 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    585 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    582 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    733 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    5211 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21642 micro
Összesen 2895 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borsót kifejtjük, a csirkét lemossuk, megtöröljük.
  2. A szalonnát egy vastag falú öntöttvas serpenyőben kiolvasztjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük a pörcöket és félretesszük.
  3. A csirkecombokat bőrrel lefelé tegyük a forró serpenyőbe, és süssük 4 percig közepes lángon. Utána fordítsuk meg szintén négy percre. Az utolsó percben mehet mellé a finomra vágott fokhagyma.
  4. Ha szép aranyszínű minden oldalról, ráöntjük az alaplevet és a bort, majd kb. 20 percig főzzük.
  5. Utána hozzáadjuk a zöldborsót, és 6-8 percig főzzük, amíg megpuhul, de azért még roppanós marad. Hozzáadjuk a vajat is a borsóval együtt, és már nem tesszük vissza a fedőt, hogy egy kicsit sűrűsödjön.
  6. Végül belekeverjük a tejszínt, hozzáadjuk a sült szalonnát, és még egyszer újraforraljuk. Elzárjuk alatta a gázt, megszórjuk petrezselyemmel, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 15346
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 10.

Ajánló

Most rizs készült mellé, de legközelebb biztosan parázs krumplival dobom fel.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Krémes és gyors ebéd a zöldborsószezon közepére. :)

Hozzászólások

endivia

3x is végigolvastam a hozzávalókat, de én nem látok ott fokhagymát, szóval mennyi lenne a belevaló?

Dacota

Jogos, javítva. :)

Pogácsa

Azonnal megcsináltam, nagyon finom volt, . Kicsit variálnom kellett, mert nem volt itthon csirkecomb, de találtam a mélyh?t?ben apró pulykaszárnyakat, azzal is m?ködött. Garnírungnak az el?z? napról maradt palacsintákat karikáztam fel összetekerve, jó volt a finom szafthoz. Nagyon jók a receptjeid!

Henni

Az utóbbi id?ben egyre többször próbálok ki olyan zöldségeket, amelyeket korábban nem szerettem, most a borsóból akartam valami finomat összecsapni - így esett a választásom erre a receptre, mert isteni jól nézett ki. Nos, a végeredmény szintén isteni lett, a v?legényem nem szégyelli, hogy megkritizálja a kísérleteimet, ha nem sikerülnek, de erre öt csillagot adott, annyit kért, hogy legközelebb alsócombbal csináljam, mert a fels?ért egyébként nem vagyunk oda. Nem sikerült tökéletesre, kicsit kevés ideig pirítottam a húst és túl sok vizet adtam hozzá (mert mindig okosabb vagyok, mint a recept), de ebb?l is tanultam, így sem volt vele semmi gond :)

fogeling

Nézem - tetszik, olvasom - tetszik, de mit?l s?rüsödik be?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?