r
Nosalty Logó

Tejszín- és meggykrémes kocka diós-meggyes alapon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Tejszín- és meggykrémes kocka diós-meggyes alapon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

diós-meggyes alap

barna tészta

meggyes krém

tejszínes krém

tetejére

Összesen 1453 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

diós-meggyes alap

barna tészta

meggyes krém

tejszínes krém

tetejére

Összesen 8691 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

diós-meggyes alap

barna tészta

meggyes krém

tejszínes krém

tetejére

Összesen 289 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    77.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1552.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.5 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    116 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 1453 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    108.4 g

Zsír

  • Összesen
    463.3 g
  • Telített zsírsav
    201 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1911 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9317.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2344 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    3894 mg
  • Nátrium
    2324 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1064.8 g
  • Cukor
    553 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    696.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2812 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    1022 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1554 micro
Összesen 8691 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

diós-meggyes alap

barna tészta

meggyes krém

tejszínes krém

tetejére

Elkészítés

diós-meggyes alap

  1. A 3 tojást a cukorral jól összeturmixoljuk, amíg ki nem fehéredik. Hozzáadjuk a vizet, az olajat, majd a sütőporos lisztet szitálva.
  2. Száraz teflonban megpirítjuk az apróra vágott diót. Ezt is belekeverjük.
  3. Alaposan összedolgozzuk, amíg jó sima tésztát nem kapunk. Sütőpapíros (35x23cm)tepsibe öntjük.
  4. Rászórjuk a magozott, lecsepegtetett meggyet (levét felfogjuk).
  5. Megsütjük 200 fokon, végezzünk tűpróbát.

barna tészta

  1. A piskótához a 3 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaót egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz szitáljuk.
  2. Jól kikeverjük. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk, és óvatosan beleforgatjuk.
  3. Sütőpapíros, kb. 35x23 cm-es tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon tűpróbáig sütjük.

meggyes krém

  1. A pudingot elkeverjük a cukorral. Hozzákeverjük a meggylevet, és a tejjel simára keverjük.
  2. Lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Langyosan kikeverjük a vajjal.

tejszínes krém

  1. A tejszínt elkeverjük a fixálóval és a vaníliás cukorral, majd kemény habbá verjük.

tetejére

  1. A vajat a porcukorral főlni tesszük, habverővel kevergetjük. 2 perc főzés után levesszük a tűzről, hozzákeverjük a keményítőt, kakaóport és a hideg tejet.
  2. Jó simára keverjük.
  3. Összeállítás: Alulra tesszük a kihűlt meggyes-diós lapot. Rákenjük a meggyes krémet.
  4. A tetejére a tejszínhabot. Ráhelyezzük a barna kihűlt tésztát.
  5. A tetejére simítjuk a kakaós mázat. Hamar dermed. Egy-két órányi száradás után szeleteljük, és tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x23
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 537
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerettem volna a kedvesemet valami isteni süteménnyel meglepni!!! Sikerült!! Reggeli után, ebéd után is fogyasztott belőle, azt mondta; ki nem hagyná....!!!! :-))))

Hozzávalók

diós-meggyes alap

barna tészta

meggyes krém

tejszínes krém

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek