r
Nosalty Logó

Tejszín- és meggykrémes kocka diós-meggyes alapon

Iluska
Tejszín- és meggykrémes kocka diós-meggyes alapon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

diós-meggyes alap

barna tészta

meggyes krém

tejszínes krém

tetejére

1453
Kalória
18.1g
Fehérje
177.5g
Szénhidrát
77.2g
Zsír
116g
Víz
318.5g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
92.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

diós-meggyes alap

barna tészta

meggyes krém

tejszínes krém

tetejére

Összesen 1453 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

diós-meggyes alap

barna tészta

meggyes krém

tejszínes krém

tetejére

Összesen 8691 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

diós-meggyes alap

barna tészta

meggyes krém

tejszínes krém

tetejére

Összesen 289 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    77.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1552.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    177.5 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    116 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 1453 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    108.4 g

Zsír

  • Összesen
    463.3 g
  • Telített zsírsav
    201 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1911 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9317.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2344 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    3894 mg
  • Nátrium
    2324 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1064.8 g
  • Cukor
    553 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    696.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2812 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    1022 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1554 micro
Összesen 8691 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 289 kcal

Elkészítés

diós-meggyes alap

  1. A 3 tojást a cukorral jól összeturmixoljuk, amíg ki nem fehéredik. Hozzáadjuk a vizet, az olajat, majd a sütőporos lisztet szitálva.
  2. Száraz teflonban megpirítjuk az apróra vágott diót. Ezt is belekeverjük.
  3. Alaposan összedolgozzuk, amíg jó sima tésztát nem kapunk. Sütőpapíros (35x23cm)tepsibe öntjük.
  4. Rászórjuk a magozott, lecsepegtetett meggyet (levét felfogjuk).
  5. Megsütjük 200 fokon, végezzünk tűpróbát.

barna tészta

  1. A piskótához a 3 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaót egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz szitáljuk.
  2. Jól kikeverjük. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk, és óvatosan beleforgatjuk.
  3. Sütőpapíros, kb. 35x23 cm-es tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon tűpróbáig sütjük.

meggyes krém

  1. A pudingot elkeverjük a cukorral. Hozzákeverjük a meggylevet, és a tejjel simára keverjük.
  2. Lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Langyosan kikeverjük a vajjal.

tejszínes krém

  1. A tejszínt elkeverjük a fixálóval és a vaníliás cukorral, majd kemény habbá verjük.

tetejére

  1. A vajat a porcukorral főlni tesszük, habverővel kevergetjük. 2 perc főzés után levesszük a tűzről, hozzákeverjük a keményítőt, kakaóport és a hideg tejet.
  2. Jó simára keverjük.
  3. Összeállítás: Alulra tesszük a kihűlt meggyes-diós lapot. Rákenjük a meggyes krémet.
  4. A tetejére a tejszínhabot. Ráhelyezzük a barna kihűlt tésztát.
  5. A tetejére simítjuk a kakaós mázat. Hamar dermed. Egy-két órányi száradás után szeleteljük, és tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x23

Szerettem volna a kedvesemet valami isteni süteménnyel meglepni!!! Sikerült!! Reggeli után, ebéd után is fogyasztott belőle, azt mondta; ki nem hagyná....!!!! :-))))

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...