r
Nosalty Logó

Francia mákos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Francia mákos szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A mézes lapokhoz

A mákos piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1208 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A mézes lapokhoz

A mákos piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 9656 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A mézes lapokhoz

A mákos piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 333 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    74.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1110.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    462 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 1208 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.4 g

Zsír

  • Összesen
    595.4 g
  • Telített zsírsav
    259 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    138 g
  • Koleszterin
    3005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8885.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    2926 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    721 mg
  • Foszfor
    3113 mg
  • Nátrium
    1731 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    934.1 g
  • Cukor
    488 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3757 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    448 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    617 micro
  • Kolin:
    1821 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3694 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    742 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2693 micro
Összesen 9656 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 333 Kcal

Hozzávalók

A mézes lapokhoz

A mákos piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A mézes lapokhoz

  1. Mákos piskótatészta készítése:
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a vizet, és az olajat. Hozzáadjuk a mákot is.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük és felváltva a sütőporral elkevertliszttel, lazán beledolgozzuk a mákos keverékbe. Vigyázzunk, hogy a hab ne törjön.
  4. Sütőpapírral kibélelt közepes tepsiben (30x20 cm) 180 fokon világos színűre sütjük (kb. 20 perc, tűpróba!). A sütőajtót, lévén piskótáról van szó, ne nyitogassuk! :)
  5. Mézes lapok készítése:
  6. Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd a tésztát kettévesszük, kinyújtjuk és 2 lapban 180 fokon, kb. 10 perc alatt világosbarna színűre megsütjük (ugyanabban vagy ugyanakkora méretű tepsiben, mint a mákos piskótát). Vigyázat, a lap - mint minden más mézes, szalalkális, stb. -könnyen törik.
  7. Krém készítése:
  8. A tojássárgáját habosra keverjük a vajjal. A pudingport a tejjel és a cukorral megfőzzük, majd amikor már csak langyos, a tojásos vajjal kikeverjük.
  9. Összeállítás:
  10. Először is, 5-6 ek krémet tegyünk félre a tetejéhez. Alulra kerül a mézes lap, arra a krém fele, majd a mákos piskóta, majd a krém másik fele, mézes lap, krém.
  11. A tetejére gorombára vágott, serpenyőben előzőleg megpirított diót szórunk és/vagy olvasztott étcsokoládét csurgatunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 1373
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 175390
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 04.

Ajánló

Ha csak a mákos piskótát készítjük el és adunk mellé egy kis málna vagy ribiszke öntetet, az is klassz édesség. (Sőt. De ez magánvélemény. :) )

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Úgy látom, a No Salty-ra még senki nem töltötte fel ennek a süteménynek a receptjét, pedig elég népszerű, biztosan sokan szeretik. Anyukámék ették vendégségben, elkérték a receptet, annyira ízlett nekik, hogy el kellett készítenem nekik, már csak azért is, mert én meg gyereknapra isteni kakaós csúsztatott palacsintát kaptam. :). Itt-ott módosítottam (pl. margarin helyett vajat használtam.) Szép és elegáns, na meg finom sütemény. (Bár nem az én ízlésem, nem szeretem annyira a krémes sütiket) nekem inkább a mákos piskóta úgy önmagában...:)

Hozzávalók

A mézes lapokhoz

A mákos piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek