r
Nosalty Logó

Tejfölös vágott bableves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Brigi
Tejfölös vágott bableves
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 328 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 1316 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 30 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1013.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    738 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    2552 micro
  • β-karotin
    6613 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1266 micro
Összesen 328 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    70.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2297 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    4055.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2952 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    635 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    10206 micro
  • β-karotin
    26452 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    5063 micro
Összesen 1316 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    229 micro
  • β-karotin
    593 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 30 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldséget és a répát, vöröshagymát meghámozzuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, olajon dinsztelni kezdjük. A répát, fehérrépát félkarikára vágjuk, és hozzáadjuk.
  2. Legalább 15 percig kis lángon dinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, majd a fokhagymát fokhagymanyomón át hozzáadjuk, beletesszük a megtisztított és apróra vágott babot, még pár percig dinszteljük. Majd felöntjük 2.5 l vízzel.
  3. A petrezselymet és a zellerzöldet apróra vágjuk, és a leveshez adjuk. Kb fél óra alatt a zöldségek megpuhulnak. Egy késhegynyi őrölt köményt adunk hozzá.
  4. A tejfölből, fűszerpaprikából és 3 ek lisztből, 0.5 l vízből csomómentes habarást készítünk, és a leveshez öntjük. Gyakori kevergetés mellett újra forraljuk.
  5. A tojást elkeverjük 3 ek liszttel, sóval, ha túl sűrű kevés vizet adhatunk hozzá, galuska állagot kell kapnunk.
  6. A forrásban lévő levesbe nokedliszaggatón keresztül a leveshez adjuk. Pár perc alatt készre főzzük.
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 24662
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 14.

Ajánló

A tárkony szerintem jól illene ehhez a leveshez, de sajnos nem volt itthon, így nem tudtam letesztelni. Legközelebb azonban egy csipet tárkonnyal készítem el, illetve egy kevés citromlével. A tejfölös levesek többségéhez ez a két hozzávaló (mértékkel) jól illik. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Friss sárgahüvelyű vágott babot és friss zöldségeket használtam hozzá. Finom, friss, nyári leves, de télen is gyakran készítem mirelit zöldbabból, de a friss zsenge természetesen egészen más :)

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek