Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros-tejfölös zöldbableves Angie konyhájából

Kapros-tejfölös zöldbableves Angie konyhájából
Kapros-tejfölös zöldbableves Angie konyhájából
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szokásos zöldbablevesen kicsit módosítottam, ugyanis tejfölt sosem raktunk bele, és répát sem.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, a répákat karikára, a zöldbabot darabokra, a burgonyákat félbe.
  2. Olajon dinszteljük a hagymát, majd rárakjuk a babot, pár perc múlva a répákat és a burgonyát.
  3. Majd megszórjuk a liszttel, a fűszerpaprikával, és fölöntjük a vízzel.
  4. Amikor megpuhultak a zöldségek, hozzárakjuk a kaprot, az ecetet, és beleütjük a tojásokat. Ne keverjük, 5-6 percet főzzük.
  5. A tejfölbe keverjünk egy keveset a levesből, majd keverjük bele a levesbe, így nem csapódik ki.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 249
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldbableves, tejfölös zöldbableves, kapros zöldbableves tejfölösen

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

782
napraforgó olaj 1 dl
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
zöldbab 50 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
burgonya 11 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál
ecet 1 tk
tojás 3 db
tejföl 180 ml
víz 1 l
kapor 0 ízlés szerint