r
Nosalty Logó

Tejfölös-sajtos cukkinicsónak tepsis krumplival

Marti48
Tejfölös-sajtos cukkinicsónak tepsis krumplival
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

421
Kalória
12g
Fehérje
50.8g
Szénhidrát
19.8g
Zsír
359.1g
Víz
46.7g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 842 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    359.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    566 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2877 micro
Összesen 421 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1837.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    718.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1133 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5753 micro
Összesen 842 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 71 kcal

Elkészítés

  1. A krumplikat héjukban megfőzzük. Hámozzuk, felkarikázzuk, a póréhagymát szintén. A libazsírt olvasszuk meg, ebben forgassuk meg a krumplikarikákat, majd rétegezzük a vékony hagymakarikákkal. Sózzuk-borsozzuk. Forró vízben keverjük el az ételízesítőt, és öntsük le vele a rakottast. (Én a sült-levet öntöttem rá, ha netán kéznél van, ezzel még finomabb).
  2. Előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a krumpli teteje szép zsemleszínű lett.
  3. A cukkinit vágjuk ketté, majd ezeket hosszában vágjuk fel, a magos részt távolítsuk el, és mindegyik aljából annyit vágjunk le, hogy szépen megálljanak. Sózzuk-borsozzuk a vájatokat, és kanalazzuk bele a (sűrű) tejfölt. Mindegyiket megszórjuk a reszelt sajttal, és egy külön kis jénaiban, melyet előzőleg kis zsírral kikenünk, helyezzük el őket. Pici vizet öntsünk alá, pároljuk készre.
  4. Ha roppanósra akarjuk, akkor félidőben tegyük a sütőbe a krumpli mellé, ha puhára, akkor lazán takarjuk be fóliával, és ekkor egyszerre is süthetjük a kettőt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Tulajdonképpen a krumplit köretnek készítettem maradék husihoz, de adott volt 1 db cukkini, én e mellett döntöttem a hús helyett. A tejföl-sajt tölteléket spontán találtam ki, mert úgy gondoltam, hogy ez jól illik a tepsis krumplihoz kiegészítőnek. Így is lett :)!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...