r
Nosalty Logó

Steak zöldbabbal és naan kenyérrel

NS
Steak zöldbabbal és naan kenyérrel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

464
Kalória
29.5g
Fehérje
29.3g
Szénhidrát
23.6g
Zsír
133.3g
Víz
183.6g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 464 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 925 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1052 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 464 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2104 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    685 mg
  • Nátrium
    806 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    266.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    706 micro
Összesen 925 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

  1. Olajjal bekenjük a hús szeleteket, és alaposan megszórjuk fekete borssal. Hűtőben hagyjuk állni egy éjszakát, majd sütés előtt pár órával a konyhapulton pihentetjük, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.
  2. Ha túl nagy a szelet a serpenyőnkhöz, 3 részre vágjuk, és forró olaj-vaj keverékében kisütjük, minden oldalát csak 1 x sütjük, nem fordítgatjuk, valamint fakanállal nyomkodjuk mennyire puha, így tudjuk nagyjából megállapítani, hogy a belseje megsült-e. (Ha puha, még véres.)
  3. Míg a hús sül, az egy szem tojást keményre főzzük, és megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk.
  4. A tojás szeleteket, egy kis olívaolajat és bazsalikomot valamint reszelt sajtot a naan kenyérre pakoljuk, és grill alá vagy sütőbe tesszük, amíg át nem melegszik és meg nem pirul rajta a sajt.
  5. Ha a steak-ünk megfelelőre sült, meglocsoljuk barna mártással. A meleg naan kenyérrel valamint a steak zsírjában sült zöldbabbal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p

A recept lényege, hogy a helyi tradicionális konyhát párosítsam a saját ötleteimmel, lehetőség szerint nem időigényes és pénztárcakímélő módon. A steaknek való húst számtalan módon lehet elkészíteni, ennek módszereiről az interneten milliónyi gasztroblog és híres chéf ír hasznos információkat a kezdő szakácsok számára. A sok-sok lehetőség közül kiválasztottam a számomra leglogikusabbnak tűnőt, és inkább a tudományra hallgattam, így nem sóztam elő a húst, hogy az értékes nedvek ne távozzanak a húsból még a sütés előtt. Fontos, hogy jó minőségű, vastag falú serpenyőt használj a hús sütésénél! A naan kenyeret egyszerű kenyérlángossal is lehet helyettesíteni. Az angol áruházakban nagyon olcsón lehet kapni Naan kenyeret, egyszerű indiai kenyér, aminek a receptjét az interneten könnyen megtalálhatjátok. Természetesen lehet helyettesíteni, vagy ha valaki könnyen hozzájut érdemes a készterméket használni, már csak az időmegtakarítás végett.

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek