Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Steak zöldbabbal és naan kenyérrel

Steak zöldbabbal és naan kenyérrel
Steak zöldbabbal és naan kenyérrel
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept lényege, hogy a helyi tradicionális konyhát párosítsam a saját ötleteimmel, lehetőség szerint nem időigényes és pénztárcakímélő módon.
A steaknek való húst számtalan módon lehet elkészíteni, ennek módszereiről az interneten milliónyi gasztroblog és híres chéf ír hasznos információkat a kezdő szakácsok számára. A sok-sok lehetőség közül kiválasztottam a számomra leglogikusabbnak tűnőt, és inkább a tudományra hallgattam, így nem sóztam elő a húst, hogy az értékes nedvek ne távozzanak a húsból még a sütés előtt. Fontos, hogy jó minőségű, vastag falú serpenyőt használj a hús sütésénél!
A naan kenyeret egyszerű kenyérlángossal is lehet helyettesíteni.
Az angol áruházakban nagyon olcsón lehet kapni Naan kenyeret, egyszerű indiai kenyér, aminek a receptjét az interneten könnyen megtalálhatjátok. Természetesen lehet helyettesíteni, vagy ha valaki könnyen hozzájut érdemes a készterméket használni, már csak az időmegtakarítás végett.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olajjal bekenjük a hús szeleteket, és alaposan megszórjuk fekete borssal. Hűtőben hagyjuk állni egy éjszakát, majd sütés előtt pár órával a konyhapulton pihentetjük, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.
  2. Ha túl nagy a szelet a serpenyőnkhöz, 3 részre vágjuk, és forró olaj-vaj keverékében kisütjük, minden oldalát csak 1 x sütjük, nem fordítgatjuk, valamint fakanállal nyomkodjuk mennyire puha, így tudjuk nagyjából megállapítani, hogy a belseje megsült-e. (Ha puha, még véres.)
  3. Míg a hús sül, az egy szem tojást keményre főzzük, és megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk.
  4. A tojás szeleteket, egy kis olívaolajat és bazsalikomot valamint reszelt sajtot a naan kenyérre pakoljuk, és grill alá vagy sütőbe tesszük, amíg át nem melegszik és meg nem pirul rajta a sajt.
  5. Ha a steak-ünk megfelelőre sült, meglocsoljuk barna mártással. A meleg naan kenyérrel valamint a steak zsírjában sült zöldbabbal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 176
elküldve: 2
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tity

Mióta szakács: 2012.12.04.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék tojásból
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

A Steak és egy kis india, Fekete borsos steak, zöldbabos marhasült, marha szelet barnamártással

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Almandine
Almandine Mon, 2013-06-10 20:38

Gondolom, nem csak a naant, hanem a húst is kint vetted? Mert az itten marhahúsból nem igazán lehet steaket csinálni :(

463
marhahús 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 teáskanál
vaj 1 tk
zöldbab 8 dkg
kenyér 2 szelet
főtt tojás 1 db
sajt 3 dkg
bazsalikom 1 csipet
barna mártás 1 dl