r
Nosalty Logó

Omlós marhalábszár

Zsuzsci
Omlós marhalábszár
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

488
Kalória
58.4g
Fehérje
26.5g
Szénhidrát
16.5g
Zsír
484g
Víz
97.5g
Koleszterin
7.7g
Élelmi rost
9.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1954 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    484 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    5027 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5491 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 488 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    233.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4696.8 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    660 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    2446 mg
  • Nátrium
    956 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1935.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1983 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    20110 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    21962 micro
  • Lut-zea
    1544 micro
Összesen 1954 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    307 micro
  • β-karotin
    830 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    906 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 82 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Sütőbe is rakható fazékban olajon, lassú tűzön, 5 percig pirítjuk a hagymát, répát, zellert, fokhagymát, porcinit, fűszernövényeket és a fahéjat addig, amíg a zöldség kissé megpuhul.
  3. Közben a sóval és borssal ízesített lisztben megforgatjuk a húst.
  4. A zöldséghez keverjük a húst, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a bort is. Sóval és borssal ízesítjük.
  5. Lassan felforraljuk és a dupla fóliával lefedett edényt három órára a sütőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 180 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Borzasztóan finom, főleg téli vasárnapokon, ha kinn igazi hideg van...szívet melengető ízek!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...