r
Nosalty Logó

Tejfölös (lucskos) káposzta

Zebu
Tejfölös (lucskos) káposzta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Káposzta

Húsgombóc

674
Kalória
34g
Fehérje
54.4g
Szénhidrát
36.2g
Zsír
561.7g
Víz
228g
Koleszterin
7.9g
Élelmi rost
12.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Káposzta

Húsgombóc

Összesen 674 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Káposzta

Húsgombóc

Összesen 3365 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Káposzta

Húsgombóc

Összesen 88 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2281.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    1426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    561.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 674 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.9 g

Zsír

  • Összesen
    180.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11406.7 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    1229 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    2299 mg
  • Nátrium
    7132 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    271.8 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    2808.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    956 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    474 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    945 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1149 micro
  • Kolin:
    1100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    837 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    802 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1118 micro
Összesen 3365 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

Káposzta

  1. A hagymát az olajon jól barnára pirítsuk le. Ha elkészült, dobjuk hozzá a fokhagymát, az összes fűszert, a sót, borsot.
  2. Jöhet a káposzta kockára vagy csíkokra vágva, nagy edényben. Amikor kicsit összeesett, mehet rá 3-4 dl víz. Fedő rá, és 15 percig pároljuk. Rakjunk hozzá még vizet, hogy majdnem ellepje, még 15 perc, és közben forduljunk a húsgombócok felé.

Húsgombóc

  1. Keverjük össze a tojásokat, a rizst, a fűszereket és a húst. Formázzunk belőle kisebb gombócokat. Rakjuk bele óvatosan a rotyogó káposztába, közben számoljuk meg, mennyit raktunk bele.
  2. 25 perc főzés után vegyük ki a gombócokat a káposztából, majd rakjuk a tejfölt a káposztához, jól kavarjuk el, aztán rakjuk vissza a gombócokat, még egy 5 percig főzzük, és kész.
  3. Ha nem akarjuk a húsost a tejessel keverni a hasunkban, akkor a tejfölt ki is lehet hagyni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 50 p

Méltánytalan neve van ennek az ételnek, sőt csúnya is, de annál finomabb, és lehet büntetlenül enni belőle.

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...