r
Nosalty Logó

Husi féle toroskáposzta

NS
Husi féle toroskáposzta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

392
Kalória
33.2g
Fehérje
15g
Szénhidrát
22.1g
Zsír
421.5g
Víz
98.1g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
6.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1564 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2367.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    1766 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    421.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 392 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.9 g

Zsír

  • Összesen
    88.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9471 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1552 mg
  • Nátrium
    7063 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1686 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2957 micro
Összesen 1564 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    83.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

  1. A savanyú káposztát alaposan átmossuk, majd kinyomkodjuk, és egy sütőpapírral bélelt, picit olajozott tepsibe helyezzük. Fontos, hogy szedjük szét a káposztát, ne csomókba tegyük a tepsibe.
  2. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig fólia alatt pároljuk, közben néha kivesszük és átforgatjuk, oda ne égjen. A letelt fél óra után további 10 percig alufólia nélkül sütjük, majd miután kész, hagyjuk langyosra hűlni.
  3. Tulajdonképpen pörköltöt készítünk: a zsíron megdinszteljük a kockára vágott hagymát, majd mikor már üveges, lehúzzuk a tűzről, fűszerezzük (só, bors, delikát, fokhagyma, gulyáskrém, pirospaprika).
  4. Visszatesszük a hőre, hozzáadjuk a megmosott, kockára vágott húsunkat és a vizet. Fedő alatt pároljuk, szükség szerint pótoljuk a folyadékot. Fontos, hogy hígabb pörköltöt csináljunk, hisz a káposztával később összekeverve úgy lesz szaftos, finom íze.
  5. Ha megpuhult a hús, fogunk egy nagyobb tálat, és a káposztával összeforgatjuk. Tejföllel vagy anélkül (ki hogy szereti), és jó étvággyal fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ezt a receptet Anyukám Nagymamámtól, én pedig Anyukámtól tanultam. És ez nálunk így megy anyáról lányára. Remélem, egyszer majd a saját gyerekemnek is átadhatom, többek között eme toroskáposzta elkészítésének módját. :) Nálunk generációk óta megállja a helyét. Jó étvágyat hozzá!

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...