r
Nosalty Logó

Bodag húsos káposztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szimran
Bodag húsos káposztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Bodag

Húsos káposzta

Összesen 1813 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Bodag

Húsos káposzta

Összesen 7249 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Bodag

Húsos káposzta

Összesen 268 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    111.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2874.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    1917 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 1813 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.5 g

Zsír

  • Összesen
    447.2 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    207 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11496.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    415 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    2353 mg
  • Nátrium
    7666 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1321.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    935 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    481 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    849 micro
  • Kolin:
    968 mg
  • Retinol - A vitamin:
    907 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2286 micro
Összesen 7249 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 268 Kcal

Hozzávalók

Bodag

Húsos káposzta

Elkészítés

Bodag

  1. Az élesztőt egy kevés langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáöntjük az átszitált liszthez, hozzáadjuk a tojássárgájákat, az olvasztott libazsírt, sót, és jól összedolgozzuk fokozatosan annyi vízzel, amennyit felvesz. Min. 20 percig dagasztjuk. Meleg helyen letakarva kelesztjük kb. 40 percig.
  2. A vajat felolvasztjuk, és bevajazott kézzel jól összedolgozzuk újra a tésztát, hajtogatjuk, és folyamatosan vajat oszlatunk el rajta. Vagy cipó alakot formálunk vagy négyszögleteset a tésztából. Sütőpapírral bélelt tepsiben 50 perc alatt 180 fokon aranybarnára sütjük.
  3. Hagyományosan a bodagot törni szokták, én nagyobb kockákra szeletelem fel.

Húsos káposzta

  1. Az apróra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, rátesszük a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Dinszteljük, majd rádobjuk a nagyobb kockákra vágott lapockát, fűszerezzük.
  2. Amikor már félig megfőtt a hús, hozzátesszük a savanyú káposztát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és lassú fokozaton főzzük.
  3. Egy kis lábosban felhevítjük a 2 ek libazsírt, hozzáadjuk a lisztet, félrehúzzuk a tűzhelyről, és belekeverjük a fűszerpaprikát. Hozzáadunk a káposzta főzőlevéből egy keveset, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a káposztához, pár perc alatt készre főzzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1355
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bodag húsos káposztával
Szimran 144 recept

Hagyományos ízvilág, dédnagymamám családi receptje szerint. A hozzá elengedhetetlen házi készítésű bodag kenyérrel.

Hozzászólások

Hozzávalók

Bodag

Húsos káposzta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.