r
Nosalty Logó

Káposztás kelt gombóc Petrától

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Káposztás kelt gombóc Petrától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Káposzta

Gombóc

Összesen 864 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Káposzta

Gombóc

Összesen 5175 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Káposzta

Gombóc

Összesen 137 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4300.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    3476 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 864 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    288.1 g

Zsír

  • Összesen
    302.5 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25805.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    405 mg
  • Kálcium
    631 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    3336 mg
  • Nátrium
    20858 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    314.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    2777.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    769 micro
  • Kolin:
    889 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3263 micro
Összesen 5175 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Káposzta

Gombóc

Elkészítés

Káposzta

  1. A káposztát áztassuk hideg vízbe, hogy veszítsen savanyúságából.
  2. A húsos szalonnát kockákra vágjuk, nagyobb lábasban elkezdjük olvasztani, de fontos, hogy ne süssük meg. Ha már szépen kiolvadt a zsírja, tegyük rá a kockákra vágott hagymákat, és dinszteljük meg. Adjuk hozzá a felkockázott húst, és minden oldalát szépen pirítsuk meg. Ezután öntsük fel annyi vízzel, amely éppen ellepi, szórjuk meg pirospaprikával, kevés sóval.
  3. Ha a hús félpuha, adjuk hozzá a káposztát is, és így főzzük tovább. Kóstoljuk meg, és izésítsük még, ha szükséges.
  4. Bedagasztjuk a tésztát. Langyos vízben futtassuk fel az élesztőt egy kicsinyke cukorral meghintve. Egy tálba üssük bele a tojást, adjunk hozzá egy csipetnyi sót, a felfutott élesztős vizet, és folyamatosan annyi lisztet, amennyit szépen felvesz (a kalácstésztánál kicsit keményebb legyen). Ha szépen összeállt, fedjük le egy konyharuhával, tegyük meleg helyre, és hagyjuk megkelni. Kb. 25-30 perc alatt a duplájára kel.
  5. Ha már puha a hús, és megfőtt a káposzta, a tésztát gyúrjuk át, formázzunk kis gombócokat belőle, csináljunk nekik kis fészkeket a káposztában, rakjuk oda őket, fedjük le, és 15 percig még véletlenül se emeljük fel a fedőt, különben összeesik. Ennyi idő alatt a gombócok a duplájukra fognak nőni, és szépen megfőnek.
  6. Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11967
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom Borbás Marcsi Gasztroangyal műsorát. Gyönyörű helyek, új ismeretek, és nem utolsósorban új, érdekes receptek. Ezt is ebben láttam, és nagyon izgalmasnak találtam. Igencsak székelykáposztára hajaz, egy kis plusz finomsággal.

Hozzávalók

Káposzta

Gombóc

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?