Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos toroskáposzta

Paradicsomos toroskáposzta
Paradicsomos toroskáposzta
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még a 91 éves nagyimtól tanultam ezt a receptet, én csak egy modern edénybe helyeztem.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én "millerhaus" edényben főzöm, mert hővezető talpának, és kukta jellegű fedőjének köszönhetően felére csökken a főzési idő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, felkockázzuk. Egy lábasba odatesszük a zsírt a tűzhelyre, amikor a zsír felolvadt, beletesszük a húst, és átforgatjuk a forró zsírban. Lefedjük, és hagyjuk, hogy a hús saját levét elfőve megpuhuljon.
  2. A savanyú káposztát átmossuk, és kinyomkodjuk.
  3. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és apróra vágjuk. A fokhagymát is megtisztítjuk, és kimérjük az 1 dl paradicsomlevet.
  4. Ha hús sülni kezd megkóstoljuk, hogy elég puha-e, ha nem, egy pici vizet öntünk rá, és visszafedjük.
  5. Ha hús megpuhult, sózzuk, borsozzuk, és rászórjuk a vöröshagymát és zúzott fokhagymát. Mikor a hagyma üvegesre pirult, meghintjük paprikával, és ráöntjük a paradicsomlevet.
  6. Rátesszük a kinyomkodott savanyú káposztát. Jól összekeverjük, és fedő alatt készre főzzük. Időnként meg kell keverni, mert könnyen odaragad.
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 188
elküldve: 1
receptkönyvben: 103
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Móni főz

Mióta szakács: 2011.11.24.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, újév
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
fogyókúra: AB0 diéta – 0 vércsoport

egyéb elnevezések

toroskáposzta, toros hús, toros disznó káposztával, savanyú káposztás sertéshús

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hippy
hippy Sun, 2014-11-30 10:23

Szia,
jó a recept ,de egy fej fokhagyma helyett egy-két gerezdet ajánlanék. :)
Üdv.,H.

528
sertéslapocka 1 kg
savanyú káposzta 2 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 1 fej
sertészsír 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
paradicsomlé 1 dl