r
Nosalty Logó

Paleo, AIP, töltött káposzta ihlette darált marharagu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Paleo, AIP, töltött káposzta ihlette darált marharagu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 397 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2388 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 124 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1280.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    760 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 397 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.2 g

Zsír

  • Összesen
    150.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    668 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7681.3 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    297 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    2158 mg
  • Nátrium
    4560 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1467.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    40 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    875 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1777 micro
Összesen 2388 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 124 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsiradékot egy lábasban közepes lángon felforrósítjuk, beletesszük a szalonnát és a hagymát, majd körülbelül 10 perc alatt, gyakran kevergetve üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a húst és a fokhagymát, és néha megkeverve 5 percig pirítjuk.
  3. A húshoz hozzáöntjük a savanyú káposztát, és attól függően, hogy a káposztánknak mennyi leve van, 1-1,5 deci víz is mehet bele.
  4. A babérlevél és a só hozzáadása után alacsony lángon, fedő alatt, néha megkeverve körülbelül 45 percig főzzük. Akkor van kész, ha a folyadék nagy részét elfőtte, és a káposzta megpuhult.
  5. Karfiolrizzsel (paleo, AIP) vagy rizzsel, kókusztejszínnel (paleo, AIP) vagy tejföllel díszítve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 624
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A töltött káposzta sokak kedvence. Én valami nagyon hasonlót szerettem volna készíteni a nálunk jó áron elérhető, szabadtartásos marhahúsból lustán, töltögetés nélkül, gyorsabban. Ez lett belőle :)

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.