Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös krumplileves füstölt kolbászal

Tejfölös krumplileves füstölt kolbászal
Tejfölös krumplileves füstölt kolbászal
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is egy jól bevált dédnagymami recept.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat felaprítjuk, a kolbászt karikára, a hagymát apróra, a krumplit kockára, a fokhagymát áttörjük fokhagymanyomón.
  2. Egy méretes edényben felhevítjük a zsiradékot, hozzáadjuk a kolbászt és zsírjára pirítjuk, ezt követően hozzátesszük a vöröshagymát, sót, borsot, és üvegesre pirítjuk. Majd hozzáadjuk a fokhagymát, picit még pirítjuk, majd a krumplit és a babérlevelet beletesszük, és felöntjük vízzel, majd hagyjuk főni.
  3. Amikor már a krumpli majdnem megfőtt, a tejfölből és a lisztből, meg egy csipet sóból habarást készítünk a krumplilé hozzáadásával, és ezt hozzáöntjük a levesünkhöz, még egy tíz percet forraljuk és tálalhatjuk is (friss kenyérrel).
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 465
elküldve: 2
receptkönyvben: 115
elkészítve: 12/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Misi apa

Mióta szakács: 2012.09.22.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplileves, tejfölös burgonyaleves, kolbászos-tejfölös krumplileves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nbeatrix
nbeatrix Tue, 2012-11-13 20:35

Szia!
Megcsináltam a dédmamid receptjét. Annyit változtattam rajta, tettem bele egy kis köménymagot, és amikor megfőtt a krumpli, a nagy részét kivettem a levesből, a többit merülő mixereztem, majd vissza a többi krumpli. Így krémleves hatása lett.
Nagyon finom lett :)
Biztos, hogy sokszor el fogom készíteni. Főzeléknek is tökéletes lenne :)
Üdv: Bea

488
gyulai kolbász 15 dkg
sertészsír 1 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
babérlevél 1 db
bors 1 tk
burgonya 1 kg
tejföl 2.5 dl
2 tk
víz 1.5 l