r
Nosalty Logó

Tejfölös karfiolleves csipetkével és chilivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Tejfölös karfiolleves csipetkével és chilivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 575 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 1146 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

Összesen 72 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1718.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    981 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    793 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    2535 micro
  • β-karotin
    6316 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 575 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3436.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    763 mg
  • Nátrium
    1963 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    938.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1585 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    209 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    5070 micro
  • β-karotin
    12633 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 1146 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    320 micro
  • β-karotin
    797 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    162 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 72 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A karfiolt kisebb rózsákra szedjük.
  2. A hagymákat aprítjuk, és felvágjuk a zöldségeket. 1 db chilit karikára vágunk, 2 db-ot félreteszünk.
  3. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a zöldségeket, rövid ideig pároljuk, majd feleresztjük vízzel, fűszerezzük, belemorzsoljuk a leveskockát.
  4. Amíg a leves fő, elkészítjük a csipetkét. Amikor a zöldségek már puhák, lisztes tejföllel behabarjuk, belecsipkedjük a tésztát.
  5. Tálaláskor kanalazunk a levesre tejfölt, és teszünk rá petrezselyemlevelet, chilit. (Ezzel biztos szerzek megint néhány ellenséget. No, de sebaj! Van egy rossz hírem: túlélem!)
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5520
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Szeretem a karfiollevest. Ezúttal csipetkével készült, s természetesen chilivel. Aki ismer, az tudja, hogy nagy kedvelője vagyok a csípős ételeknek  Ezért már többen támadtak, amit azért sem értek, mert a csípős ételeket nem kedvelőknek nem kötelező a receptjeimet olvasni, de a chili akár el is hagyható az ételből.

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 gyönyörű étel, amit mindenképpen készíts el idén márciusban

Végre itt a március, a (naptári) tavasz első napjai, egyre tovább van világos esténként, a madarak csicseregnek hajnalban, a zöldség- és gyümölcskínálat nőttön nő és színesedik, sőt, idén erre a hónapra esik a nőnap és március 15-e mellett a húsvét is! Erre az időszakra tehát ennek tudatában mutatjuk a legszebb receptjeinket.