Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös karalábéleves kolbásszal

Tejfölös karalábéleves kolbásszal
Tejfölös karalábéleves kolbásszal
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon tartalmas leves, akár egytálnak is megfelel.

hozzávalók / 2 adag

Leveshez

Nokedlihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karalábét és a krumplit kockára vágjuk, a chilit, petrezselymet, zellerlevelet, hagyma zöldjét aprítjuk, a kolbászt karikára vágjuk.
  2. Egy lábasban olajon előbb a hagymát (a zöldje nélkül) megkapatjuk, beletesszük a zöldségeket is, kis ideig pároljuk, majd fűszerezzük, és felengedjük vízzel.
  3. Míg a leves fő, elkészítjük a nokedli tésztáját.
  4. Amikor csaknem kész, beleszaggatjuk a nokedlit, beletesszük a kolbászkarikákat, rászórjuk az újhagyma zöldjét, a petrezselyem és a zellerlevelet, szórunk rá egy kevés lisztet, öntünk bele egy kevés tejet (el is hagyható, aki akarja, tejföllel is habarhatja) és már is tálaljuk.
  5. Tálaláskor teszünk rá három kanál tejfölt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 405
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Tejfölös karalábéleves lecsókolbásszal és nokedlivel, kolbászos-tejfölös karalábéleves, tejfölös karalábéleves lecsókolbásszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

878
karalábé 2 nagy db
újkrumpli 5 dkg
chili 1 db
újhagyma 2 db
petrezselyem 0.5 csokor
zellerlevél 4 db
tej 2 ek
tejföl 1 dl
finomliszt 1 csapott ek
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
leveskocka 1 db
lecsókolbász 15 dkg
tojás 1 db
finomliszt 20 dkg
víz 1 dl
0 ízlés szerint