Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi karalábéleves vajas grízgaluskával

Tavaszi karalábéleves vajas grízgaluskával
Tavaszi karalábéleves vajas grízgaluskával
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A friss, tavaszi karalábéból rengeteg finomságot készíthetünk - az egyik közülük a tavaszi zöldségleves egy kis házi vajas galuskával.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, a répákat felkarikázzuk, a karalábét kockázzuk.
  2. A vajat egy fazékban felhevítjük, hozzáadjuk a hagymát, és 2 percig kevergetjük. Mehetnek mellé a zöldségek, azokat is keverjük el.
  3. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és lefedve 20 percig főzzük.
  4. Közben az 5 dkg vajat megolvasztjuk, majd kicsit kihűtjük. A tojást felverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, sózzuk, és kikeverjük. Hozzákeverjük a búzadarát, és 15 percre hűtőbe tesszük.
  5. Ha letelt az idő, kivesszük a hűtőből, és kiskanállal beleszaggatjuk a levesbe. Addig főzzük, míg a galuskák a felszínre jönnek. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 312
elküldve: 3
receptkönyvben: 152
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
963 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karalábéleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

304
vaj 1.5 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
sárgarépa 3 közepes db
karalábé 2 közepes db
alaplé 1.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
tojás 1 db
búzadara 80 g
petrezselyem 1 csokor