Nosalty Logó

Tejfölös csirke lapkasajttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejfölös csirke lapkasajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A csirkéhez

A páchoz

Összesen 1710 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A csirkéhez

A páchoz

Összesen 3415 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A csirkéhez

A páchoz

Összesen 242 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    119.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1851.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    844 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 1710 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.8 g

Zsír

  • Összesen
    239.3 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3702.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1687 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    745.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    681 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    667 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 3415 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 242 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A páchoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkemell-filéket csíkokra vágjuk.
  2. Készítünk egy egyszerű pácot. 1,5 deci olaj, szárnyas fűszerkeverék, bors, ételízesítő (ezzel vigyázni kell, mert a fűszerkeverékben is van só), 4 gerezd fokhagyma és 1 vöröshagyma lereszelve. Ebbe a pácba forgatjuk bele a csirkemell csíkokat, és hűtőbe tesszük 3-4 órára, hogy összeérjenek az ízek.
  3. 3-4 óra eltelte után a pác olajában egy serpenyőben kisütjük a husit.
  4. Sütés közben a tejfölt kikeverjük 1 deci tejjel és 2 ek liszttel.
  5. Ezzel a keverékkel öntjük fel a megsült húscsíkokat, és széttépdesve rádobjuk a lapkasajtot.Egyszer összerottyantjuk.
  6. Levesszük a tűzről, és megszórjuk petrezselyemmel. Rizzsel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6759
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajt nélkül sokszor elkészítettem már, de így még jobb.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Csak egy kérdés: szerinted (szerintetek) a tejföl felbontás után is eláll a rajta található dátumig? Kérek segítséget!! Köszi. :)

Törölt felhasználó

Meg kell kóstolni! Ha nincs fura íze akkor fel lehet használni!

Törölt felhasználó

Szia! Gondolom nem gond az sem, ha egy éjszakát hagyjuk a husit a pácban. Az egész páclét felhasználod a sütéshez és abban is teszed hozzá a tejfölt? Köszi a választ!

Törölt felhasználó

Szia! Természetesen nem gond ha a husit egy egész éjszakán át pácoljuk. Én az egész páclevet felhasználtam, és amikor puha lett a hús, akkor tettem hozzá a tejfölt.

Typerhappy

Most készítettem el, hát ez valami mennyei! Sokszor fogom készíteni még, annyira ízlett. Én petrezselymes krumplit készítettem mellé, úgy is nagyon finom. Köszi a receptet! :)

Hozzávalók

A csirkéhez

A páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek