r
Nosalty Logó

Tejfölös - gombás csirkecombok tésztával

Kiss Móni
Tejfölös - gombás csirkecombok tésztával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1531
Kalória
68.2g
Fehérje
118.1g
Szénhidrát
87.2g
Zsír
493.5g
Víz
342.9g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
16.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1531 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 6124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.2 g

Zsír

  • Összesen
    87.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2150.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    934 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    493.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 1531 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    272.8 g

Zsír

  • Összesen
    348.9 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    1372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8600.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    554 mg
  • Kálcium
    1898 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    605 mg
  • Foszfor
    3735 mg
  • Nátrium
    1747 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    472.5 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1973.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1412 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1446 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1391 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1057 micro
Összesen 6124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, megmossuk és karikákra vágjuk, majd a gombát is megpucoljuk, megmossuk és feldaraboljuk.
  2. A csirkecombokról leszedjük a bőrét és alaposan megmossuk.
  3. Fogunk egy tepsit és az aljára olajat teszünk, belerakjuk a csirkecombokat, majd a tetejére a hagymát és a gombát.
  4. Ezt egy kis olajjal meglocsoljuk, majd fóliát teszünk rá, és kb. 25 -30 percet hagyjuk puhulni.
  5. A tejfölt a reszelt sajttal összekeverjük, majd ha letelt a puhulási ideje a csirkének, akkor leszedjük róla a fóliát és ráöntjük. Majd egy jó 20 percet sütjük tovább.
  6. Közben a tésztát megfőzzük, és ha kész a csirke, lehet is tálalni. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x22

Ismét csak az ötletelés! De isteni finom lett!

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek