Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdélyi csirke mártás

Erdélyi csirke mártás
Erdélyi csirke mártás
115 perc / előkészület: 15 perc főzés: 80 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy erdélyi mártás, amit egy jó ismerősömtől kaptam. Náluk ettem erdei gombából készített mártást is. Nekünk nagyon bejött.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megfőzzük és enyhén megsütjük, majd félretesszük.
  2. Apróra vágjuk a hagymát és a zöldség zöldjét.
  3. Megdinszteljük, majd rárakjuk az 1 ek lisztet, pirospaprikát és annyi vizet öntünk rá, amennyit felvesz.
  4. Ezután még ráöntjük a tejet, belerakjuk a húst, és 10 percig főzzük.
  5. Az 1 ek étolajon a pirospaprikát megforrósítjuk, és 1 ek vízzel felöntjük.
  6. A kész mártásra ráöntjük, tűzről levéve ízlés szerint keverhetünk bele tejfölt.
  7. Köretként főzhetünk hozzá nokedlit vagy tésztát.
     
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 27 087
elküldve: 4
receptkönyvben: 222
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgi1213

Mióta szakács: 2011.11.05.
49 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

erdélyi csirke, tejfölös csirke

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

periscope
periscope / periscope Sun, 2013-03-03 17:00

Nagyon tetszik, csak egyvalamit nem értek. A megdinsztelt hagymára egyszer már retettük a pirospaprikát. Utána írod, hogy étolajon megforrósítsuk a paprikát és felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a mártáshoz. Kétszer kell hozzáadni pirospaprikát? Vagy én nem jól értelmezem.
üdv. Erzsi :-)

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Sun, 2013-03-03 17:49

Szia Erzsi!Igazad van,csak egyszer kell,de nem lehet elrontani sem,mivel a paprika szinétől is függ!

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Mon, 2013-03-04 09:03

Nagyon szívesen!Várom a vissza jelzésedet,hogy hogy ízlett,sikerült!
Sok sikert hozzá!
Üdv,Olgi

kuckuli
kuckuli Sat, 2013-02-16 22:13

Erdélyben ettem petrezselyem mártást csirkecombbal és nokedlivel ---nagyon finom volt, azóta is gyakran elkészítem itthon. Abban nem volt pirospaprika, csak egy kicsi bors.

cirmantyu
cirmantyu / cirmantyu Sat, 2012-08-25 09:14

Kedves Olgi1213,

Hogy érted azt, hogy megfőzzük és enyhén megsütjük a húst? Mint a húslevesben főtt húst, és azután olajban/zsírban kisütöd? Szeretném elkészíteni a csirkét, az én nagymamám és anyósom is erdélyi volt, már nem tudom tőlük megkérdezni, de az ízek hiányoznak..
Köszönöm: Györgyi

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Sat, 2012-08-25 13:31

Kedves Györgyi!Jól értelmezted,hogy kell főzni és sütni a húst.Sok sikert hozzá!Várom vissza jelzésed.Üdv,Olgi

cirmantyu
cirmantyu / cirmantyu Mon, 2012-09-03 11:16

Kedves Olgi,

Nagyon finom lett, köszönöm a receptet! Sajnos :) lefényképezni nem tudtam, mivel elfogyott...
Szép napot: Györgyi

melinda111
melinda111 Tue, 2012-08-14 17:31

Nem ismertem ezt a receptet, ma megcsináltam és nagyon finom lett.Köszönöm a megosztást.

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Tue, 2012-08-14 20:30

Szia Melinda!
Köszönöm,hogy elkészítetted és megosztottad a véleményedet!
Egészségetekre!
Üdv,Olgi

almamag
almamag Sat, 2011-12-17 18:52

Ó,de örülök ennek a receptnek! Románia melletti kis faluban nőttem fel Erdélyi recept szerint sütöttek-főztek. . Nekem ez az igazi tejfölös csirke. Ha anyukám kedveskedni akart mindig ezt készítette,mert ez volt a kedvencem.:-) Megtanultam ezeket a recepteket és a mai napig így készítem a családomnak. Az erdélyiek nagyon találékonyak, olcsón, nagy-nagyon finomat tudnak főzni. Köszönet a receptért, már a számban érzem az ízét!

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Sat, 2011-12-17 22:11

Nagyon örülök,hogy ilyen szép élményeket tudtam feleleviteni benned a receptemmel!Igen így van,nagyszerű és egyszerű finom étkeket tudnak összehozni!Csak csodálom őket!

737
csirkecomb 8 db
vöröshagyma 3 közepes fej
petrezselyem 1 csokor
fűszerpaprika 1 ek
disznózsír 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 2.5 dl
tejföl 1 dl
0 ízlés szerint