r
Nosalty Logó

Távol-keleti ropogós sertés hasaalja fehér káposztával

Glaser
Távol-keleti ropogós sertés hasaalja fehér káposztával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A ropogós hasaaljához:

A káposztához:

769
Kalória
53.7g
Fehérje
42.8g
Szénhidrát
36.8g
Zsír
379.8g
Víz
164.3g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
31.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A ropogós hasaaljához:

A káposztához:

Összesen 769 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A ropogós hasaaljához:

A káposztához:

Összesen 3081 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A ropogós hasaaljához:

A káposztához:

Összesen 133 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4560.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    3676 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    379.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 769 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.8 g

Zsír

  • Összesen
    147.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18243.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    2408 mg
  • Nátrium
    14702 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    171.1 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1519.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    543 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    444 micro
  • α-karotin
    217 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 3081 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

A ropogós hasaaljához:

  1. A húst a bőrrel lefelé egy lábasba tesszük, amelybe épp belefér. Hozzáöntjük a szójaszószt és a sherryt, annyit, hogy csak befedje a húst. Hozzáadjuk a többi hozzávalót. Felfőzzük, lefedve, alacsony hőmérsékleten kb. 90 perc alatt megfőzzük.
  2. A húst kivesszük. A főzőlevet kb. felére főzzük, míg besűrűsödik, átszűrjük.
  3. Egy éles késsel a hasaalja bőrös részét bevagdossuk. Majd a bőrös résszel felfelé betoljuk a grill alá, és kb. 10 perc alatt, közben meg-megkenegetve a főzőlével, ropogósra grillezzük.
  4. A káposztát megtisztítjuk, négybe vágjuk, a torzsáját kivágjuk, majd ujjnyi csíkokra vágjuk. A fokhagymát, chilit és gyömbért apróra vágjuk, mindegyikből 2-2 evőkanálnyira van szükségünk.
  5. Az olajban megdinszteljük a gyömbért, chilit és fokhagymát. Hozzáadjuk a káposztát, és állandóan kevergetve, magas hőmérsékleten kb. 1 percig pirítjuk. Meglocsoljuk 1-2 evőkanálnyi mártással, és további 2-3 percig pároljuk.
  6. A koriandert megmossuk, a leveleket letépkedjük, durvára vágjuk, és a káposztához kavarjuk.
  7. A húst szeletekre vágjuk, a káposztával és mártással meglocsolva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A klasszikus bőrös sertéssült egyik kedvenc ételünk, aztán valamikor egy főzőműsorban láttam ezt a különleges változatát, amelyet most már ki is próbáltam. Finom! Nekünk elég volt a káposzta köretként, de tálalhatunk mellé párolt rizst is. A maradék mártásról a zsírt leszedjük, a mártást egy csavaros üvegbe töltjük, és hűtőben pár hónapig is tárolhatjuk. Felhasználhatjuk fűszeres mártogatósként, vagy grillezett húsok kenegetéséhez.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...