Távol-keleti ropogós sertés hasaalja fehér káposztával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
A ropogós hasaaljához:
-
200g sertéshús332 kcal
-
63g szójaszósz38 kcal
-
63g sherry204 kcal
-
3g szezámolaj22 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
4g gyömbér3 kcal
-
1g fekete bors1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
3g fenyérfű2 kcal
A káposztához:
-
200g káposzta40 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
5g mogyoróolaj44 kcal
-
3g szezámolaj22 kcal
-
4g koriander1 kcal
Összesen
769
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
A ropogós hasaaljához:
-
800g sertéshús1328 kcal
-
250g szójaszósz150 kcal
-
250g sherry818 kcal
-
10g szezámolaj88 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
15g gyömbér12 kcal
-
2g fekete bors5 kcal
-
0g chili0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
12g fenyérfű8 kcal
A káposztához:
-
800g káposzta160 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
0g chili0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
20g mogyoróolaj177 kcal
-
10g szezámolaj88 kcal
-
15g koriander3 kcal
Összesen
3081
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
A ropogós hasaaljához:
-
34.6g sertéshús58 kcal
-
10.8g szójaszósz6 kcal
-
10.8g sherry35 kcal
-
0.4g szezámolaj4 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
0.6g gyömbér1 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g fenyérfű0 kcal
A káposztához:
-
34.6g káposzta7 kcal
-
0.5g gyömbér0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.9g mogyoróolaj8 kcal
-
0.4g szezámolaj4 kcal
-
0.6g koriander0 kcal
Összesen
133
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.7 g
Zsír
-
Összesen 36.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4560.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 602 mg
-
Nátrium 3676 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.8 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 379.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 136 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 235 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
769
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 214.8 g
Zsír
-
Összesen 147.3 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 657 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18243.1 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 220 mg
-
Kálcium 470 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 406 mg
-
Foszfor 2408 mg
-
Nátrium 14702 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 171.1 g
-
Cukor 127 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1519.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 532 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 248 mg
-
D vitamin: 168 micro
-
K vitamin: 543 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 352 micro
-
Kolin: 659 mg
-
Retinol - A vitamin: 444 micro
-
α-karotin 217 micro
-
β-karotin 941 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 335 micro
Összesen
3081
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 790.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 637 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
A ropogós hasaaljához:
-
250 ml szójaszósz
-
250 ml sherry
-
1 ek szezámolaj
-
50 g cukor
-
15 g gyömbér
-
1 tk fekete bors
-
2 db chili
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.5 közepes db vöröshagyma
-
1 szál fenyérfű
A káposztához:
-
2 cm gyömbér
-
1 db chili
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 ek mogyoróolaj
-
1 ek szezámolaj
-
0.5 csokor koriander
Elkészítés
A ropogós hasaaljához:
- A húst a bőrrel lefelé egy lábasba tesszük, amelybe épp belefér. Hozzáöntjük a szójaszószt és a sherryt, annyit, hogy csak befedje a húst. Hozzáadjuk a többi hozzávalót. Felfőzzük, lefedve, alacsony hőmérsékleten kb. 90 perc alatt megfőzzük.
- A húst kivesszük. A főzőlevet kb. felére főzzük, míg besűrűsödik, átszűrjük.
- Egy éles késsel a hasaalja bőrös részét bevagdossuk. Majd a bőrös résszel felfelé betoljuk a grill alá, és kb. 10 perc alatt, közben meg-megkenegetve a főzőlével, ropogósra grillezzük.
- A káposztát megtisztítjuk, négybe vágjuk, a torzsáját kivágjuk, majd ujjnyi csíkokra vágjuk. A fokhagymát, chilit és gyömbért apróra vágjuk, mindegyikből 2-2 evőkanálnyira van szükségünk.
- Az olajban megdinszteljük a gyömbért, chilit és fokhagymát. Hozzáadjuk a káposztát, és állandóan kevergetve, magas hőmérsékleten kb. 1 percig pirítjuk. Meglocsoljuk 1-2 evőkanálnyi mártással, és további 2-3 percig pároljuk.
- A koriandert megmossuk, a leveleket letépkedjük, durvára vágjuk, és a káposztához kavarjuk.
- A húst szeletekre vágjuk, a káposztával és mártással meglocsolva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 4840
- Feltöltés dátuma: 2016. február 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A klasszikus bőrös sertéssült egyik kedvenc ételünk, aztán valamikor egy főzőműsorban láttam ezt a különleges változatát, amelyet most már ki is próbáltam. Finom! Nekünk elég volt a káposzta köretként, de tálalhatunk mellé párolt rizst is. A maradék mártásról a zsírt leszedjük, a mártást egy csavaros üvegbe töltjük, és hűtőben pár hónapig is tárolhatjuk. Felhasználhatjuk fűszeres mártogatósként, vagy grillezett húsok kenegetéséhez.