r
Nosalty Logó

Távol-keleti ropogós sertés hasaalja fehér káposztával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Távol-keleti ropogós sertés hasaalja fehér káposztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A ropogós hasaaljához:

A káposztához:

Összesen 769 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A ropogós hasaaljához:

A káposztához:

Összesen 3081 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A ropogós hasaaljához:

A káposztához:

Összesen 133 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4560.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    3676 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 769 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.8 g

Zsír

  • Összesen
    147.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18243.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    2408 mg
  • Nátrium
    14702 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1519.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    543 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    444 micro
  • α-karotin
    217 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 3081 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

A ropogós hasaaljához:

A káposztához:

Elkészítés

A ropogós hasaaljához:

  1. A húst a bőrrel lefelé egy lábasba tesszük, amelybe épp belefér. Hozzáöntjük a szójaszószt és a sherryt, annyit, hogy csak befedje a húst. Hozzáadjuk a többi hozzávalót. Felfőzzük, lefedve, alacsony hőmérsékleten kb. 90 perc alatt megfőzzük.
  2. A húst kivesszük. A főzőlevet kb. felére főzzük, míg besűrűsödik, átszűrjük.
  3. Egy éles késsel a hasaalja bőrös részét bevagdossuk. Majd a bőrös résszel felfelé betoljuk a grill alá, és kb. 10 perc alatt, közben meg-megkenegetve a főzőlével, ropogósra grillezzük.
  4. A káposztát megtisztítjuk, négybe vágjuk, a torzsáját kivágjuk, majd ujjnyi csíkokra vágjuk. A fokhagymát, chilit és gyömbért apróra vágjuk, mindegyikből 2-2 evőkanálnyira van szükségünk.
  5. Az olajban megdinszteljük a gyömbért, chilit és fokhagymát. Hozzáadjuk a káposztát, és állandóan kevergetve, magas hőmérsékleten kb. 1 percig pirítjuk. Meglocsoljuk 1-2 evőkanálnyi mártással, és további 2-3 percig pároljuk.
  6. A koriandert megmossuk, a leveleket letépkedjük, durvára vágjuk, és a káposztához kavarjuk.
  7. A húst szeletekre vágjuk, a káposztával és mártással meglocsolva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4501
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A klasszikus bőrös sertéssült egyik kedvenc ételünk, aztán valamikor egy főzőműsorban láttam ezt a különleges változatát, amelyet most már ki is próbáltam. Finom! Nekünk elég volt a káposzta köretként, de tálalhatunk mellé párolt rizst is. A maradék mártásról a zsírt leszedjük, a mártást egy csavaros üvegbe töltjük, és hűtőben pár hónapig is tárolhatjuk. Felhasználhatjuk fűszeres mártogatósként, vagy grillezett húsok kenegetéséhez.

Hozzávalók

A ropogós hasaaljához:

A káposztához:

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek