Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Távol-keleti ropogós sertés hasaalja fehér káposztával

Távol-keleti ropogós sertés hasaalja fehér káposztával
Távol-keleti ropogós sertés hasaalja fehér káposztával
130 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikus bőrös sertéssült egyik kedvenc ételünk, aztán valamikor egy főzőműsorban láttam ezt a különleges változatát, amelyet most már ki is próbáltam. Finom! Nekünk elég volt a káposzta köretként, de tálalhatunk mellé párolt rizst is. A maradék mártásról a zsírt leszedjük, a mártást egy csavaros üvegbe töltjük, és hűtőben pár hónapig is tárolhatjuk. Felhasználhatjuk fűszeres mártogatósként, vagy grillezett húsok kenegetéséhez.

hozzávalók / 4 adag

A ropogós hasaaljához:

A káposztához:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst a bőrrel lefelé egy lábasba tesszük, amelybe épp belefér. Hozzáöntjük a szójaszószt és a sherryt, annyit, hogy csak befedje a húst. Hozzáadjuk a többi hozzávalót. Felfőzzük, lefedve, alacsony hőmérsékleten kb. 90 perc alatt megfőzzük.
  2. A húst kivesszük. A főzőlevet kb. felére főzzük, míg besűrűsödik, átszűrjük.
  3. Egy éles késsel a hasaalja bőrös részét bevagdossuk. Majd a bőrös résszel felfelé betoljuk a grill alá, és kb. 10 perc alatt, közben meg-megkenegetve a főzőlével, ropogósra grillezzük.
  4. A káposztát megtisztítjuk, négybe vágjuk, a torzsáját kivágjuk, majd ujjnyi csíkokra vágjuk. A fokhagymát, chilit és gyömbért apróra vágjuk, mindegyikből 2-2 evőkanálnyira van szükségünk.
  5. Az olajban megdinszteljük a gyömbért, chilit és fokhagymát. Hozzáadjuk a káposztát, és állandóan kevergetve, magas hőmérsékleten kb. 1 percig pirítjuk. Meglocsoljuk 1-2 evőkanálnyi mártással, és további 2-3 percig pároljuk.
  6. A koriandert megmossuk, a leveleket letépkedjük, durvára vágjuk, és a káposztához kavarjuk.
  7. A húst szeletekre vágjuk, a káposztával és mártással meglocsolva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 877
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ropogós hasaalja, fűszeres hasaalja, távol-keleti sertés káposzta körettel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

769
sertéshús 800 g
szójaszósz 250 ml
sherry 250 ml
szezámolaj 1 ek
cukor 50 g
gyömbér 15 g
fekete bors 1 tk
chili 2 db
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 0.5 közepes db
fenyérfű 1 szál
káposzta 800 g
gyömbér 2 cm
chili 1 db
fokhagyma 4 gerezd
mogyoróolaj 2 ek
szezámolaj 1 ek
koriander 0.5 csokor