Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marinált malacborda egyben

Marinált malacborda egyben
Marinált malacborda egyben
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy étteremben ettem így elkészítve malacbordát, nagyon ízlett, így kötelező volt itthon is elkészítenem.

hozzávalók / 2 adag

A húshoz

A marináláshoz

ajánlat

Nagyon jól elő lehet készíteni előző nap, ha másnapra vendégeket várunk. Amíg sül, elkészítjük mellé a friss salátát, illik mellé a torma és hasábburgonya is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, 4 (vagy 6) darabra vágjuk a nagyságától függően.
  2. Egy kis edénybe öntjük az olajat, hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymanyomón áttört fokhagymát és a sört, majd jól elkeverjük.
  3. Egy kisebb kacsasütőbe elrendezzük a húsokat, ráöntjük a marináló levet, kicsit átforgatjuk benne a bordákat, hogy mindenhova jusson a léből.
  4. Letakarjuk fóliával, és mehet a hűtőbe pihenni min. 12 órára, néha-néha megforgatjuk a husikat.
  5. A marinálási idő leteltével előmelegítjük a sütőt.
  6. Egy tepsibe szedjük a malacbordákat, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat, a tetejüket megkenjük a marináló lével, kb. 20 percig sütjük a sütő középső részén, majd a bordákat megfordítjuk, és szintén kb. 20 percig sütjük, majd átkapcsolunk grillezésre, és így 5 percig grillezzük. Ha nincs grillfunkció, akkor a tepsit a legfelső fokra helyezzük, és így sütjük 5 percig.
  7. Tálaljuk.

  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 474
elküldve: 1
receptkönyvben: 99
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: sörös receptek
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egyben sült sertésborda, sörben pácolt sertésborda

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Thu, 2013-06-13 08:08

A mélyhűtőben pihent a malacka.Olyan receptet kerestem az elkészítéséhez ami malachúsról szól,de nem újévi íze van.Ekkor bukkantam a fenti leírásra.Akcióba is fogtam gyorsan.A pác nagyszerű ízt ad a husinak.A sütéssel kissebb problémám akadt,de ezt a lerninek tudtam be.A végeredmény omlós ízes husi,aminek ropog a bőre.Minden elvárásomnak megfelel a recept.Köszi

cafika
Cafika / cafika Wed, 2011-04-13 14:56

Kedves Anci,
nagyon örülök, hogy tetszik :)
nekünk nagyon bejön.
szép napot Neked is, jó sütést- fözést,
üdv. Évi

1206
süldő malac 1.5 kg
fokhagyma 6 gerezd
chili 1 kk
napraforgó olaj 50 ml
sör 5 dl
majoranna 1 kk
oregánó 0.5 tk
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint