Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bőrös malaccomb rozmaringgal

Bőrös malaccomb rozmaringgal
Bőrös malaccomb rozmaringgal
195 perc / előkészület: 15 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hentesnél "szemezett" velem pár szelet nagyobb bőrös comb. Gondoltam, valami finomat biztosan lehet belőle készíteni. Családom alig várta, hogy elkészüljön, mert nagyon jól nézett ki már a tepsiben is! :-) A pácot meg lehet bolondítani 1-2 kanál mézzel is, vagy sör helyett fehérbort is önthetünk alá. Kellemesen érződik a rozmaring íze! Persze aki nem rajong érte annyira, tegyen bele kevesebbet!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vendégváráshoz is alkalmas, nem kell mellette állni, csak időnként ránézni. Kiadós, laktató étel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A comb bőrét kicsit be lehet kockázni.
  2. A  fűszereket összekeverjük, és a hús mindkét oldalát jól bedörzsöljük. Érdemes előző nap előkészíteni, hogy jól átjárja a fűszerkeverék.
  3. Olajjal is meglocsoljuk, de csak finoman. A hagymákat rászeleteljük. Persze mindezt már a tepsiben, amiben sütni fogjuk. Lefóliázzuk a húst, és betesszük a hűtőbe "érni".
  4. Sütés előtt rátesszük a zsírt, aláöntünk kb fél-1 dl sört és fél dl vizet. A tepsit lefedjük, vagy alufóliával lezárjuk. Megsütjük. Érdemes néha megnézni, kell-e aláönteni valami folyadékot. Mikor a hús már puha, levesszük a fóliát vagy a fedőt, és szép pirosra sütjük. A szeletet meg is lehet fordítani menet közben, hogy a fűszeres lé mind a két felét átjárja.
  5. Párolt káposztával, hagymás burgonyával tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 27 528
elküldve: 9
receptkönyvben: 140
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Petruska

Mióta szakács: 2011.10.30.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

sörben sült malacsült, rozmaringos-kakukkfüves bőrös malacsült

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

548
süldő malac 1 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
rozmaring 1 tk
napraforgó olaj 0.5 dl
sertészsír 4 ek
sör 1 dl