Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi zöldségleves csirkemellel

Tavaszi zöldségleves csirkemellel
Tavaszi zöldségleves csirkemellel
42 perc / előkészület: 20 perc főzés: 22 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, tavaszt idéző leves. A levest ízesíthetjük egy kis citromlével is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A sárgarépát vékony szeletekre, a karalábét forgácsokra, a burgonyát kockákra vágjuk.
  2. A húst megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, majd kockákra vágjuk. A forró olajban kb. 5 percig pirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük.
  3. A levest felfőzzük, hozzáadjuk a burgonyát, kb. 10 percig főzzük, hozzáadjuk a sárgarépát és a karalábét, és további 6 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót és a húst, és további 3 percig főzzük.
  4. A lisztet simára keverjük a tejszínnel, a leveshez öntjük, felfőzzük, kb. 3 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük. Megszórjuk a petrezselyemmel és metélőhagymával.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 21 334
elküldve: 5
receptkönyvben: 306
elkészítve: 22/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkehúsos zöldségleves, tejszínes zöldségleves, csirkehúsos zöldséges tavaszi leves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Adriennke26
Adriennke26 / Adriennke26 Thu, 2014-06-12 14:05

Ma ebédre ezt a levest készítettem, finom lett. A kisfiamnak (2,5 éves) nagyon ízlett, két tányérral is evett belőle. :-)
Üdv. szintén Németországból,
Adrienn

319
burgonya 300 g
sárgarépa 300 g
karalábé 300 g
zöldborsó 100 g
szárnyas alaplé 1 l
napraforgó olaj 1 ek
csirkemell filé 300 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
főzőtejszín 200 ml
petrezselyem 1 tk
snidling 1 teáskanál