Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Suppli

Suppli
Suppli
45 perc / előkészület: 35 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vagyis római rizsgolyó, mozzarellával a közepén. Lénygében rizottóból készül, sokan ezért praktikusan összekötik a rizottó és a suppli készítését: előre megfontolt szándékkal jóval több rizottót főznek, hogy a feleslegből rizsgombóc készülhessen. Az olaszok tradicionálisan paradicsomszósszal fogyasztják.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy magasabb falú serpenyőben felolvasztjuk a vajat, az apróra vágott vöröshagymát néhány perc alatt puhára pároljuk benne, majd hozzáadjuk a (mosatlan!) rizst.
  2. Miután a rizst megpirítottuk, elkezdjük hozzáadagolni az alaplevet, közben folyamatosan keverjük. Addig folytatjuk, amíg a rizs al dentére fő.
  3. Ekkor a tűzről levéve, belekeverjük a reszelt parmezán sajtot és a felvert tojást is. (Ha szükséges, sóval, borssal ízesítjük.) Megvárjuk, míg a rizs kihűl. (Ha egy nagyobb tányéron szétterítjük, hamarabb nekiláthatunk a golyóformázáshoz.)
  4. A rizst 10 adagra osztjuk, s mindegyik adagból gombócot formázunk, a közepébe pedig belenyomunk egy mozzarella golyót. A végén gombócainkat zsemlemorzsába hempergetjük.
  5. Bő olajban aranybarnára sütjük. Azonnal tálaljuk.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 73 489
elküldve: 9
receptkönyvben: 1 122
elkészítve: 12/23
Facebookon megjelent: 3

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Római rizsgolyó

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2015-07-01 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.06.30. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2015-01-21 03:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.01.20. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

BDorina
BDorina Sun, 2011-10-30 16:24

A greenwichi piacon többféle ízben árulják. Van spenótos és bolognais is. Próbáljátok ki úgy is!

jim
Jim / jim Thu, 2011-06-23 11:34

Isteni finom étel! Először 15 éve ettem Szicíliában, Arancino di riso néven ismertem meg, a rizses gombóc közepében húsos ragu volt, hidegen, előételnek kínálták. Azóta többször elkészítettem, mindenkinek nagyon ízlett. Biztos nagyon finom mozzarellával is, csak ajánlani tudom

sokolatte
sokolatte Sun, 2010-03-14 22:24

fokhagymás-bazsalikomos, ezzel-azzal felturbózott paradicsomszósszal... hmm.. nagyon finom, lányos kaja :)

petra
Petra / petra Wed, 2009-09-16 21:59

ezt inkább csak úgy magában kínálnám, rántott hús mellé nem igazán
de ízlések és pofonok:-)

Hakkai
Hakkai / Hakkai Wed, 2009-09-16 20:58

Szuper recept, receptkönyvbe vele.
Húsevőknek rántotthús illik-e mellé? :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2008-09-05 17:28

Csirke alaplé vega kajába?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2008-08-11 16:38

Arancini-olasz rizsgolyo mozzarella

1321
rizottó rizs 220 g
vöröshagyma 0.5 közepes fej
zöldség alaplé 6.5 dl
parmezán sajt 50 g
tojás 1 db
mozzarella 100 g
zsemlemorzsa 5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
napraforgó olaj 3 dl