Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizotto zöldborsóval

Rizotto zöldborsóval
Rizotto zöldborsóval
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű vacsora.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

További képek és receptek a
www.chaudfroid.blogspot.com oldalon

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy vastagfalú edényt közepesen erős lángon felmelegítünk, majd olívaolajon 5 percig pároljuk a finomra vágott hagymát, hogy ne kapjon színt.
  2. A fokhagymákat szétnyomjuk, majd apróra vágjuk és még 2 percre a hagymához dobjuk, sózzuk.
  3. A rizst 1-2 percig fürösztjük a zsiradékban, majd hozzáöntjük a fehérbort. Addig kevergetjük, amíg szinte teljesen el nem tűnik a bor.
  4. Nagyjából az alaplé 2/3-át a rizshez merjük és folyamatos kevergetés közben főzzük.
  5. A zöldborsót sós vízben leforrázzuk 2 percig, majd lehűtjük.
  6. Egy kanál kivételével az összes alaplevet a rizshez öntjük és azt is elfőzzük, majd hozzáadjuk a borsókat.
  7. Parmezán sajtot reszelünk bele és a vajkockákat is elkeverjük, beleöntjük a maradék levest, majd 5 percre lefedjük.
  8. Azonnal tálaljuk, esetleg még reszelhetünk extra parmezánt a tetejére.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 379
elküldve: 3
receptkönyvben: 136
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

chaudfroid

Mióta szakács: 2008.08.20.
10 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldborsós rizottó, borsós rizottó, rizottó borsóval, zöldborsós risotto, borsós risotto, risotto borsóval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

928
rizottó rizs 250 g
csirke alaplé 6 dl
fehérbor 1.5 dl
fehér hagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
zöldborsó 5 dkg
parmezán sajt 10 dkg
vaj 2.5 dkg
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint