r
Nosalty Logó

Rizotto zöldborsóval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rizotto zöldborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 928 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1854 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 145 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2823.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    626 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    1557 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    621 micro
Összesen 928 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5646.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1252 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1051 mg
  • Nátrium
    3115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    635 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1243 micro
Összesen 1854 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 145 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy vastagfalú edényt közepesen erős lángon felmelegítünk, majd olívaolajon 5 percig pároljuk a finomra vágott hagymát, hogy ne kapjon színt.
  2. A fokhagymákat szétnyomjuk, majd apróra vágjuk és még 2 percre a hagymához dobjuk, sózzuk.
  3. A rizst 1-2 percig fürösztjük a zsiradékban, majd hozzáöntjük a fehérbort. Addig kevergetjük, amíg szinte teljesen el nem tűnik a bor.
  4. Nagyjából az alaplé 2/3-át a rizshez merjük és folyamatos kevergetés közben főzzük.
  5. A zöldborsót sós vízben leforrázzuk 2 percig, majd lehűtjük.
  6. Egy kanál kivételével az összes alaplevet a rizshez öntjük és azt is elfőzzük, majd hozzáadjuk a borsókat.
  7. Parmezán sajtot reszelünk bele és a vajkockákat is elkeverjük, beleöntjük a maradék levest, majd 5 percre lefedjük.
  8. Azonnal tálaljuk, esetleg még reszelhetünk extra parmezánt a tetejére.
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 30967
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 25.

Ajánló

További képek és receptek a www.chaudfroid.blogspot.com oldalon

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszerű vacsora.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek