Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi töltött vagdalt

Tavaszi töltött vagdalt
Tavaszi töltött vagdalt
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnapi ebéd vegáknak és húsevőknek. :) Azaz kétféle fasírt békés együttélése. Így mondhatom a húsevőknek, hogy ez tulajdonképpen egy kevés zöldséggel töltött fasírt, és megnyugtathatom a zöldségimádókat is, hogy ez zöldségfasírt kevéske husiba burkolva. A lényeg, hogy mindkét táborba tartozó szeretteim teljesen elégedettek voltak vele.

hozzávalók / 4 adag

A vagdalthoz

A töltelékhez

ajánlat

Jellegénél fogva tartárral is, savanyúsággal is finom. Én most rizst főztem hozzá köretnek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát nagyon apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. A zsemlét pici tejben megáztatjuk.
  2. A húshoz keverjük a dinsztelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a kifacsart zsemlét a tojást és a fűszereket. Jól összedolgozzuk az egészet.
  3. A töltelékhez sós vízben megfőzzük a borsót, és a kis kockákra vágott répát. A sajtot is kis kockákra vágjuk, az újhagymát is felaprítjuk. A zsömlét pici tejben megáztatjuk.
  4. Összekeverjük a zöldségeket, a kifacsart zsemlét, a sajtot, a tojást és a petrezselyemzöldet. Ha kell, picit sózzuk.
  5. Egy félgömb alakú sütőformát vagy mélyebb jénait alaposan kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk.
  6. Belesimítjuk a hús kb. 2/3-át, hogy nagyjából 2-2,5 cm vastagon legyen. Ráhalmozzuk a tölteléket, és jól lenyomkodjuk. A maradék húsmasszát zsemlemorzsával hintett felületen kör alakúra szétlapogatjuk, és óvatosan a töltelék tetejére tesszük. (Én egy műanyag tányéralátéten csináltam mindezt, és az alátétet a húsmasszával együtt ráfordítottam a töltelékre, majd szépen leválasztottam az alátétről.)
  7. Összedolgozzuk a hússzéleket. Tetejét megkenjük olvasztott vajjal vagy olajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával.
  8. Fél órát sütjük. Ekkor átfordítjuk egy lapos hőálló tálra vagy tortaforma aljára. Tetejét olajjal vagy vajjal megkenjük (nem kell olvasztani, mert a forró hústól a vaj megolvad, ahogy hozzáérintjük), és visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre, hogy szép színt kapjon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 21 623
elküldve: 18
receptkönyvben: 855
elkészítve: 21/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldséges-sajtos vagdalt, töltött fasírt, tavaszi zöldséges fasírt

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nóc
Nóc Sun, 2013-07-07 19:07

Kedves Fahéj!
Egyik vasárnap ezt készítettem ebédre. Nagyon finom lett, köszönöm a receptet! :)

lina912
lina912 Fri, 2012-10-12 23:08

Én is megcsináltam!Nagyon finom,ízlett a páromnak is...Köszönöm a receptet!

foliver
foliver Sun, 2012-08-26 15:12

Köszönöm a receptet, most sül. Csak egy gond van vele: nem fél óra az elkészítés (pedig én is már 32 éve főzök). Biztos lesz annyira finom, amennyire gyönyörű. Szerinted gond ha nem fordítom meg? Az egybefasírtott sem szoktuk mégis megsül az alja is.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2012-08-26 17:49

Szerintem nem gond, ha nem fordítod meg. A 30 percet az előkészítésre értetted? Vagy a sütésre? Végül is ezek csak hozzávetőleges adatok, egyik sütő sem egyformán süt.
Üdv: Fahéj

foliver
foliver Mon, 2012-08-27 11:37

Köszönöm a gyors választ, még a család kényesebb férfitagjainak is izlett.
Az előkészületre értettem, biztos én vagyok a lassú, de csak a zölségek pucolása, darabolása is több volt mint 1/2 óra.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-08-27 16:16

Örülök, hogy ízlett mindegyikőtöknek! :) Hát a zöldségpucolást nem tudom teljesen megadni időben, mert a párom sokszor segít, és akkor repül az idő. :))

nettunderke
nettunderke Sat, 2012-05-26 22:46

Ezt milyen volna ozgerinc formaban elkesziteni? mert nekem csak nagy jenaim van az sok lennie 2 fore; ezert kerdezem.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2012-05-27 09:05

Őzgerincben ugyanolyan jó lesz. Én is gondolkodtam először, hogy tán őzgerincben sütöm, de aztán tortaforma lett belőle. Mert van egy félgömb alakú tortaformám, és azzal mindenképp ki akartam próbálni. :)

tgvirag
tgvirag Sun, 2012-05-20 09:15

Szia!
Köszi a receptet. Éppen most sül. Én a répát gombával helyettesítettem. Kíváncsi leszek az eredményre.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2012-05-20 09:22

Az úgy nagyon finom lesz! Szívesen megkóstolnám. :)
Szép napot! Fahéj

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2012-05-15 10:34

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.05.14. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

szunsza
szunsza Mon, 2012-05-14 20:52

Hello!
Azt szeretném kérdezni,hogy most a sütőformában illetve a jénaiban sütöd meg,vagy ezek csak a formázáshoz kellenek?Szeretném elkészíteni,nagyon guszta!Válaszod előre is köszi!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-05-15 11:29

Szia! A formában sütöm meg, fejjel lefelé, és csak a végén fordítom meg.
Üdv: Fahéj

szunsza
szunsza Tue, 2012-05-15 16:08

Köszi a receptet és a gyors választ is,hétvégén ez lesz a menüben!

Tövismami
Tövismami / Tövismami Mon, 2012-05-14 18:39

Kedves Fahéj!
Ezvalami fantaztikus, gusztusos, egész bisztos, hogy hétvégén ez lesz az asztalon ebédre.
Remélem az enyém is ilyen szép ennivalóan gusza lesz.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-05-14 11:10

Kedves Éva-Fahéj!

Ez valami nagyon guszta, színes, ínycsiklandó, laktató!:-)
Megint finomságot és szépséget alkottál.
Részemről nagyon köszönöm, elmentve.:-))

Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-05-14 17:10

Köszi a kedves szavakat, aranyos Éva Anyóca!
Neked is szép napot!
Éva

Szeva50
Szeva / Szeva50 Mon, 2012-05-14 08:42

Kedves Fahéj! Ez egy siker darab. Szeretnék ötletet adni a maradék húsmassza lezárásához, ha valakinek nem sikerül a vajas-tányér figura. Egy darab folpackot teszünk a tányérra és a húsmasszát méretre lapogatjuk. Így átfordítani, és egyszerű folpack eltávolítása. Üdv: Éva

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-05-14 09:32

Köszi! Ezt én is csak ajánlani tudom, én is szoktam így. :)
Üdv: Fahéj

fxtina
fxtina Sun, 2012-05-13 21:10

Épp kb. 2 hete csináltam a születésnapomra hasonlót. Pillanatok alatt elfogyott :) Adtál most még pár ötletet hozzá. :)

Kristina
RAW / Kristina Sun, 2012-05-13 19:28

Kedves Fahéj!
Gyönyörű a "tortád" és nagyon szép a kép. Köszönjük a receptet:)
Üdv,
RAW

Samiya
Samiya / Samiya Sun, 2012-05-13 19:06

Kedves Fahéj!
Nagyon szép és ötletes! :) Valamikor sort kerítek rá, köszönöm a receptet!
Üdv: Samiya

502
darált pulykahús 50 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
napraforgó olaj 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
zsemle 1 db
tojás 1 db
vaj 2 ek
zsemlemorzsa 2 ek
sárgarépa 15 dkg
zöldborsó 15 dkg
trappista sajt 10 dkg
zsemle 1 db
tojás 1 db
újhagyma 3 db
petrezselyem 1 teáskanál
0 ízlés szerint
tej 1 dl