Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolival-sülttojással töltött vagdalt

Brokkolival-sülttojással töltött vagdalt
Brokkolival-sülttojással töltött vagdalt
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fasírozottnak minden formáját szeretem, pláne finom töltelékekkel.

hozzávalók / 4 adag

Fasírozotthoz:

Töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

Fasírozotthoz:

  1. Zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a darált húshoz adjuk.
  2. Megpucolt hagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük, és ezt is a húshoz adjuk.
  3. Beletesszük a tojást, lisztet, zsemlemorzsát, zúzott fokhagymát, őrölt fűszerpaprikát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Jól összedolgozzuk.
  4. Munkafelületre nagyobb fóliát terítünk. Rátesszük a húsmasszát, és egyenletesen tégla alakúra elsimítjuk.
  5. Elosztjuk rajt a sült tojást, rá a brokkolit, és a fólia segítségével feltekerjük.
  6. Olajjal kikent tepsibe tesszük, és készre sütjük. Közben meglocsoljuk az alatta lévő olajjal.
  7. Miután megsült, kicsit kihűtjük, és szeleteljük.

Töltelékhez:

  1. Brokkolit sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük.
  2. Felvert tojást ízlés szerint sózzuk, és olajon megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 895
elküldve: 5
receptkönyvben: 53
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1082 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött fasírt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

656
darált sertéshús 50 dkg
zsemle 2 db
tojás 1 db
finomliszt 2 csapott ek
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
zsemlemorzsa 2 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tojás 7 db
brokkoli 1 közepes db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek