r
Nosalty Logó

Diétás kőrösi csepleszes májas

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Zoli
Diétás kőrösi csepleszes májas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 536 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4298 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    933.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2095 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    1350 micro
  • β-crypt
    318 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    1084 micro
Összesen 536 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    328.2 g

Zsír

  • Összesen
    297.2 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    3196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7467.1 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    603 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    77 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    4600 mg
  • Nátrium
    1082 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1370.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17779 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    156 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    126 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3177 micro
  • Kolin:
    1690 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16760 micro
  • α-karotin
    293 micro
  • β-karotin
    10796 micro
  • β-crypt
    2548 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    8672 micro
Összesen 4298 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    823 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    776 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csepleszt hideg vízbe áztatjuk, és félretesszük. A hagymákat megtisztítjuk. A fokhagymát vízben megfőzzük, a vöröshagymát apróra felkockázzuk, és a zsíron megpirítjuk. Nem baj, ha nagyon zsíros, mert a sült nyuszi meg száraz, ezért kiegészítik egymást.
  2. A nyúlhúst a csontokról lefaragjuk, és húsdarálón a csirkemájjal együtt ledaráljuk. A hagymákat szintén ledaráljuk, a nyúlhúshoz adagolva. A kész pépet egy nagy tálba tesszük.
  3. A tálba beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a darált, sós pritaminpaprikát. Kézzel összekeverjük, és közben a zabkorpát és a fűszereket is belekeverjük. Természetesen a darált pritaminpaprika hiányában sót is lehet használni. A bekevert massza állapota függ a tojások nagyságától is. Ezért, ha túl hígnak látjuk, lehet még zabkorpát keverni bele. Lényeg az, hogy fasírt állagú masszát készítsünk.
  4. A csepleszt a hideg vízből kivesszük, és tésztaszűrőben lecsöpögtetjük. A massza két kb. 80-90 dekás cipónak felel meg, ezért a csepleszt két egyenlő részre vágjuk ollóval.
  5. A csepleszeket egyenként kiterítjük, és mindkettőbe beletesszük a massza felét. A masszából cipót formálunk, és a hártyával betekerjük. Tepsibe vagy kenyérsütő formába téve 180 fokon kisütjük. Amennyiben nem akarjuk mindkettőt kisütni, a fagyasztószekrényben fél évig eltartható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1473
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 04.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a finomat és diétázik. "Az, hogy diétázom, nem jelenti azt, hogy nem ehetek finomat."

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti Kőrösi csepleszes májas nem igazán diétás étel, és sajnos nem felel meg a minimalizált szénhidrátot használó diétámnak. A számomra is megfelelő átalakítás már régen birizgálta a fantáziámat. Most a húsvéti ünnepek után a "szokás szerint" megmaradt ételek között sült nyúl is volt, amit a családból rajtam kívül senki sem evett. Így ideje volt az átlényegülésének. Az átalakítás nagyon finomra sikerült. A diétám miatt gyakran eszem nyúlhúst, így azóta már ismét elkészítettem főtt nyúlból. Ezzel egy kiváló húsleves alapjaként is szolgált a nyuszi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek