Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi rugelach epresen

Tavaszi rugelach epresen
Tavaszi rugelach epresen
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lauder Iskola Könyvünnepére hívtuk meg két éve Fűszeres Esztert, aki bemutatta szakácskönyvét. Az iskola Főzőcskézni szerető tanulói két tanáruk, Ági és Cili, segítségével kiválasztottak 10 receptet, amit elkészítettek, és a könyvünnep idején kínálták vele a jelenlévő vendégeket.

A legnagyobb sikere a Rugelach-nak lett, így ezt választottuk most, kicsit megváltoztatva, azaz friss eperrel tavaszi sütemény csodává varázsolva!

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Kenés

ajánlat

4-6 fős családnak, desszertként egy könnyű hétvégi ebéd után!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított, apró darabokra vágott epret kis lábasban a keményítővel, cukorral, cseresznyelikőrrel, a citrom kifacsart levével összefőzzük, kb. 10-15 percig. Kihűtjük, majd összekeverjük a darált dióval és a citrom lereszelt héjával.
  2. A tésztát robotgéppel összedolgozzuk, majd fóliában pihentetjük egy éjszakát.
  3. A tésztát másnap négy egyenlő részre osztjuk, kör alakúra nyújtjuk.
  4. Megkenjük a töltelékkel, majd 8 felé vágjuk a köröket, hogy egyenlő háromszögeket kapjunk.
  5. Kifliszerűen feltekerjük őket.
  6. Megkenjük a tojás és a tej keverékével, majd megszórjuk vaníliás cukorral.
  7. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig légkeveréses sütőben, 40 percig hagyományosban sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 689
elküldve: 6
receptkönyvben: 56
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Lauder

Mióta szakács: 2013.06.03.
1 recept

receptjellemzők

receptverseny: Judafest receptverseny
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyha: zsidó
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres rugelach, gyümölcsös rugalach, epres tekercs

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lauder
Lauder / Lauder Fri, 2013-06-07 15:32

De igen, igen! Természetesen 60 dkg! Köszönjük szépen, már ki is javítottuk a receptben! :)

Made01
Made01 Mon, 2013-06-03 22:19

Nem 60 dkg eper akar az lenni? :-) Amúgy jónak tűnik a recept :-)

984
krémsajt 20 dkg
margarin 20 dkg
cukor 10 dkg
finomliszt 35 dkg
1 csipet
cukor 10 dkg
finomliszt 10 dkg
likőr 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
eper 60 dkg
dió 15 dkg
citromlé 1 citromból nyert
étkezési keményítő 5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 1 db
tej 1 dl