r
Nosalty Logó

Tárkonyos raguleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli
Tárkonyos raguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 534 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2138 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 46 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1145.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1020.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    739 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    2691 micro
  • β-karotin
    6663 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 534 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    165.5 g

Zsír

  • Összesen
    116.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    559 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4581.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    2205 mg
  • Nátrium
    1147 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    4080.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2954 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    214 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    10762 micro
  • β-karotin
    26651 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    5149 micro
  • Lut-zea
    3817 micro
Összesen 2138 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    233 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    111 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 46 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kicsi kockákra vágott combot hideg vízben feltesszük főni.
  2. Forrás után leöntjük róla a vizet és lemossuk a húst.
  3. Egy másik edényben az apróra vágott zöldséget, sárgarépát kevés olajon lepirítjuk.
  4. Rátesszük a húst, felöntjük vízzel, beletesszük a babérlevelet, sót, borsot, szegfűborsot, fokhagymát, hagymát, paprikát és a paradicsomot.
  5. Amikor a hús kezd puhulni, beletesszük a zöldborsót és a gombát.
  6. Mustáros habarást készítünk a mustárból és a tejfölből.
  7. Habarás után, amikor minden megfőtt, beletesszük a petrezselyem zöldjét és a tárkonyt.
  8. Miután levettük a tűzről, beletesszük citromkarikákat (csak 20 percig hagyjuk a levesben.)
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 153
  • Össznézettség: 203322
  • Feltöltés dátuma: 2008. április 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A tárkonyos raguleves a kedvenc leveseim egyike. Japánban ismeretlen ez a fűszer, így minden egyes hazalátogatásomkor jól feltankolok a szárított verzióval, s viszem magammal a világ másik végére.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez azért néhány klasszissal jobban hangzik, mint az enyém, a citromkarikákat mindenképpen megpróbálom vele.

Oli

Dorothy, szerintem próbáld ki tárkonnyal és mustárral, biztosan nem fogsz csalódni! És utána már csak egy ugrás a tárkonyos krumplileves... :)))) És már tárkonyfügg? is lettél :)))) Üdv

Törölt felhasználó

Ezt a leégést...!!..most néztem meg az én receptemet és a citromlét, amit a végén teszek a levesembe bele sem írtam, nna, remélem nem kés?............

Törölt felhasználó

Miért kell leönteni a hús levét? Lehet pl. habozni, de minden "jóság" abban van. Más levesnek sem öntöm le, csak folyamatosan habozok.

Törölt felhasználó

Én habozni sem szoktam. Például amikor a húsleves elkezd habozni, akkor hideg vízet kell önteni rá a lábas szélét?l haladva és szépen kitisztul. És mégis tükörtiszta lesz a végén :)

Oli

Igazad van, habozni is lehet, ízlés kérdése.

Törölt felhasználó

Szia! A képen nem úgy t?nik, mintha lenne benne 2 dl tejföl. Pedig szerintem az alap. Mondjuk én a habarás helyett 2 dl tejszínt szoktam, de lényeg hogy s?r? és fehér legyen az egész! :) Ja, és egy kérdés: mire jó ez a húst felforralni, majd leönteni téma? Én ilyet még sose hallottam.

Törölt felhasználó

Szia! Abban igazad van,hogy a képen látható levesben nem látható a tejf?l,lehet sietett a szakács. A hússa kapcsolatban viszont,azért kell egy hirtelen f?zés el?tte,mert képzödik egy vastag hab a tetejére ami nem igazán gusztusos. A végén meg kanállal kell leszedni és kárba mennének a füszerek. Én is a nagyobbaktól tanultam.

Oli

Hello Krisz, pedig benne van a tejföl, hiszen ez tényleg fontos (és finom is). :-) A levest habozni is lehet, vagy egy sz?r?n keresztül lesz?rni, a húst pedig egy kicsit leöblíteni. Tejszínnel is nagyon jól hangzik, legközelebb én is kipróbálom. Ilyenkor teszel bele még tejfölt is?

Törölt felhasználó

Szia Oli! Habozás: ah, értem! ?szintén szólva és se nem öntöm le a levét, se nem sz?röm, se nem habozom, csak hagyom a fenébe. A végére elmúlik magától. Mondjuk biztos nem ez a klasszikus iskola tanítása, de egyszer? és nekem bejött. Persze lehet, hogy ez csak igénytelenség, és nem nagy plusz munka az egészhez képes a habeltüntetés, de mondom, nekem a végeredményen nem látszott a hableszedés hiánya. Én kicsit másképp csinálom. Ne haragudj, tudom, hogy ez a Te receptoldalad, és nem is akarom elvenni t?led, de ha már kérdezted a tejszínes dolgot, én engedelmeddel inkább bemásolom a receptem, egyszer?bb úgy, és sok az eltérés. Mindenesetre valószín? így is, úgy is szuper. De az enyém fehérebb lesz :) Üdv: Krisz ui: leveskocka is van benne, szóval nem igazán Nagy Levines :) --- Hozzávalók négy f?re: ? 50 dkg hús (pl. pulykamell) ? kb. 12 dkg mirelit zöldborsó (egy negyedkilós zacsi fele) ? ízlés szerint ? 20 dkg gomba ? 1 nagy fej hagyma ? 2-3 sárgarépa ? 1 fehérrépa ? opcionális ? 2 dl tejszín ? citrom(lé) ? tárkony, só, bors ? 2 (marha)húsleveskocka ? delikát ételízesít? ? olaj A hagymát olajon üvegesre pirítani. Hozzáadni a megtisztított gombát, kevés ?rölt feketeborssal megszórni. Picit sózni + delikát. Rá a kockára vágott hús. Ha a gomba már levet engedett, felengedni vízzel. Ezalatt megpucolni a zöldséget. 10 perc forrás után mehet bele a felkarikázott zöldség. Ha a hús megf?tt, mehet bele a tejszín és a leveskockák. A citrom ezután (csak a tejszín után, mert különben összerántja) . Végül jön a tárkony (kb. 2 ev?kanál), felforralni, kész.

Oli

Hello Krisz, köszi a tippet! :-) Apropó, ha már ilyen jó kis receptet írtál, nem gondoltál arra, hogy szakácsként regisztrálsz az oldalon? :-) Üdv, Oli

Törölt felhasználó

Szia Oli. Ma el fogom készíteni a receptedet,remélem jól fog sikerülni,még soha nem f?ztem semmien tárkonyos ételet,bár szeretem. Majd megírom,hogy sikerült...

Törölt felhasználó

Elkészítettem a levest,nagyon finom lett :)

Oli

Hello Mia, köszi szépen! Örülök, hogy bevált a recept :-)

Törölt felhasználó

Kedves Oli! Most találtam meg a receptedet. Nem vagyok egy nagy raguleves-f?z?, úgyhogy egy kis tanácsra lenne szükségem: 8 feln?ttre dupla adagot csináljak? Utána lesz még töki pompos is...

Oli

Hello, szerintem nem kell duplázni, inkább 1.5x-es szorzót javasolnék. Üdv, Oli

Oli

Szabi, nem siettem, a tejföl benne van. Sajnos a Japán tejföl (nem japán, csak ami ott kapható) nem teljesen olyan, mint a jó kis hazai... A hús pedig tényleg habzik :-) Üdv, Oli

Törölt felhasználó

Isteni fini lett, én is megcsináltam. Hálás köszönet érte! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!