Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyúlraguleves vajas galuskával

Nyúlraguleves vajas galuskával
Nyúlraguleves vajas galuskával
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyúlpecsenyét sütöttem (lásd: Rozmaringos-fehérboros nyúlpecsenye), és az aprólékot ehhez a leveshez használtam fel.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A galuskához

ajánlat

Más levesbetéttel is kínálhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst mgmossuk, lehártyázzuk, és feltesszük főni. A forráskor keletkező habot szedegessük le! Tegyük bele az egész vöröshagymát , fokhagymát, zellert, karalábét, borsot és sót.
  2. A répákat daraboljuk fel, és olajon kissé süssük át, majd olajjal együtt öntsük a levesbe. Ettől szép színt kap a leves, másrészt pedig kell bele egy kis zsiradék, mert a nyúlhús száraz.
  3. Tegyük bele a lestyánt is, és főzzük készre a levest. Az egészben hagyott hagymát vegyük ki a levesből.
  4. A galuskához keverjük össze a vajat, a tojást, sót, petrezselymet és annyi lisztet, amennyit felvesz. Teáskanállal szaggassunk galuskákat a levesbe, forraljuk össze, és tálalhatjuk is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 544
elküldve: 3
receptkönyvben: 76
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

nyúlleves, raguleves nyúlhússal és galuskával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kegyeseva
kegyeseva Mon, 2013-08-12 10:44

Már másodjára készítem el, nagyon finom!!! Köszi a receptet!

719
nyúlhús 1 kg
sárgarépa 2 nagy db
fehérrépa 2 db
zeller 1 db
karalábé 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
lestyán 1 teáskanál
napraforgó olaj 4 ek
tojás 1 db
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
finomliszt 10 dkg