r
Nosalty Logó

Nyúlraguleves vajas galuskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nyúlraguleves vajas galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 719 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 2877 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 121 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1322.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    740 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    785 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    2630 micro
  • β-karotin
    6866 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    886 micro
Összesen 719 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    231.1 g

Zsír

  • Összesen
    136.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    858 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5289.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    2961 mg
  • Nátrium
    999 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1649.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3139 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    72 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    910 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    27464 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3545 micro
Összesen 2877 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    438 micro
  • β-karotin
    1144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A húst mgmossuk, lehártyázzuk, és feltesszük főni. A forráskor keletkező habot szedegessük le! Tegyük bele az egész vöröshagymát , fokhagymát, zellert, karalábét, borsot és sót.
  2. A répákat daraboljuk fel, és olajon kissé süssük át, majd olajjal együtt öntsük a levesbe. Ettől szép színt kap a leves, másrészt pedig kell bele egy kis zsiradék, mert a nyúlhús száraz.
  3. Tegyük bele a lestyánt is, és főzzük készre a levest. Az egészben hagyott hagymát vegyük ki a levesből.
  4. A galuskához keverjük össze a vajat, a tojást, sót, petrezselymet és annyi lisztet, amennyit felvesz. Teáskanállal szaggassunk galuskákat a levesbe, forraljuk össze, és tálalhatjuk is.
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10081
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 23.

Ajánló

Más levesbetéttel is kínálhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyúlpecsenyét sütöttem (lásd: Rozmaringos-fehérboros nyúlpecsenye), és az aprólékot ehhez a leveshez használtam fel.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek