Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos paprikás krumpli csirkezúzával

Tárkonyos paprikás krumpli csirkezúzával
Tárkonyos paprikás krumpli csirkezúzával
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet nagy csodálkozásomra a Vidék Íze újságban találtam, és megörültem neki, így jött az elkészítés ötlete. A saját ötlet a gyufatészta belefőzése, a zöldbab, illetve mivel nincs friss paprika és paradicsom, helyette házi lecsót tettem bele.
Majd nyáron, ha lesz friss, újra elkészítem, de a finom házi lecsóval is nagyon jó íze volt.
Nem tart sokáig.
A gyufatészta feldobta. Ennyi a történetem:-).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Finom bor vagy esetleg sör.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, egy lábasban kisütjük a zsírját, és a pörcöt kiszedjük belőle egy tányérra.
  2. Üvegesre pirítjuk a kétféle hagymát a zsíron, rádobjuk a darabolt zúzát, sót és borsot, és pirítjuk pár percet.
  3. Felöntjük a paradicsomlével, beletesszük az őrölt pirospaprikát, beletesszük a friss paprikát vagy paradicsomot, ha nincs, akkor az üveg házi lecsót.
  4. Beletesszük a tárkonyt, elkeverjük, és elkezdjük főzni fedő alatt, közepes lángon. Ha a levét elfőné, pótoljuk, kóstoljuk, és a fűszereket is pótoljuk, szükség szerint.
  5. Ha a zúza majdnem puha, a négybe vágott burgonyákat beletessszük, a petrezselyemzöldet is, a zöldbabot is, és kevés vízzel felöntjük, hogy csak ellepje. Szükség szerint fűszerezzük: tárkony, bors, só.
  6. Mielőtt készre főne, előtte 4-5 perccel beletesszük a gyufatésztát, és így főzzük teljesen készre.
  7. Tejföllel és a szalonnapörccel tálaljuk.

  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 921
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkezúzás paprikás burgonya, zöldbabos paprikás krumpli csirkezúzával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2011-05-06 21:37

Kedves Évám !
Mi is szeretjük a csirkezúzát, a paprikás krumplit és a tárkony ízét is.
Ezért volt olyan egyértelmű, hogy el fogom készíteni.
Jó éjszakát ! Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-05-05 21:20

Kedves olaszneanci!

Hát, most kivételesen csemegéztem egy újságból, és mivel szeretjük a csirkezúzát, és akkor tudtam frisset venni, nem is gondoltam volna, hogy pont egy olyan receptet fogok találni, és hát,...ha már ott volt, és finomnak nézett ki, miért is ne?:-))
És tényleg bejött, azért saját magunk szája íze szerint egy kicsit belenyúltam a receptbe, de sikere volt:-))
Szép estét!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-05-05 21:07

Kedves Évám !
Már megint egy paprikáskrumpli változat.Olyan jó,hogy te kísérletezel, nekem már csak el kell készítenem !
Írtam az oldalamra is ! Jó éjszakát ! Puszi: O-né Anci

690
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
zúza 50 dkg
zöldbab 20 dkg
0 ízlés szerint
négyszínű bors 1 kk
zöldpaprika 1 közepes db
paradicsom 2 közepes db
paradicsomlé 3 dl
tárkony 3 kk
fűszerpaprika 2 ek
burgonya 1 kg
tejföl 2 dl
petrezselyem 2 tk
víz 5 dl
gyufatészta 12 dkg