r
Nosalty Logó

Paprikás krumpli Mortilla konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Paprikás krumpli Mortilla konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 916 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3665 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93891.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    93425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    709.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1096 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 916 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    149 g

Zsír

  • Összesen
    235.3 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375567.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    948 mg
  • Nátrium
    373699 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    2838.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    333 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    782 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4382 micro
  • Lut-zea
    653 micro
Összesen 3665 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9337.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    9291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    109 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hagymát apróra vágjuk. A sonkát, kolbászt feldaraboljuk. Paprikát, paradicsomot szintén felkockázzuk. Krumplit megpucoljuk, és feldaraboljuk (csíkozzuk) közel egyforma darabokra.
  2. Egy nagyobb, magasabb falú edényt veszünk elő, felmelegítjük benne a zsírt, majd rádobjuk a hagymát, megdinszteljük, majd rárakjuk a sonkát és a kolbászt, kicsit megpirítjuk, aztán mehet bele a TV paprika és paradicsom és egy kis víz, pároljuk, közben kevergetjük, lepirítjuk, majd rá megint egy kis víz, ezt 3x megcsináljuk a jó sűrű szaft miatt.
  3. 3. lepirítás után lehúzzuk a tűzről, jól megszórjuk pirospaprikával, borssal, kis ételízesítővel vagy sóval (ügyelve arra, hogy a sonkából kisült só miatt ne sózzuk túl). Kis vizet öntünk rá, és jól elkeverjük!
  4. Visszatesszük a közepes hőfokra állított főzőlapra, majd ráöntjük a krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp hogy ellepje, beletesszük a ketchupot, utóízesítjük, néha megkóstolva, megszórjuk a petrezselyemmel.
  5. Addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul, és a szaftunk sűrű nem lesz. Ha kell, vizet öntünk még rá főzés közben. Ha már puha a krumpli, beletesszük a felkarikázott virslit, és még 2-3 percig főzzük.
  6. Melegen tálaljuk friss kenyérrel és savanyúsággal.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8824
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi  magyar ebéd sosem rossz:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?